Go Back
+ servings
Havrekaksmuffins med en bit choklad i mitten, toppade med havssalt.
Print
Inga röster än

Havrekaksmuffins med brynssmör och dumle

Den bästa och godaste Havrekaksmuffins med brynt smör och dumle~
Total tid30 minuter
Måltid: Bakelser, Bakning, Bakverk & kakor, Choklad, Efterrätt, Fika, Godis, Kakor, Muffins
Kök: Skandinaviskt
Keyword: baka med godis, dumle, små kakor, småkakor
Yield: 8

Materials

  • 125 g smör
  • ¼ dl ljus sirap
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 4 ½ dl havregryn
  • ½ dl mjöl
  • 1 dl socker
  • 10-12 st dumle
  • flingsalt valfritt

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader. Ställ ut muffinsformar på en plåt eller använd en muffins plåt.
  • Smält smöret i en kastrull till smöret fått lite brunare färg.
  • Rör sedan i alla ingredienser (dock inte dumlen)
  • Rör till en geggig smet (kolla så smeten blir ”lagom” geggig annars behövs mer smör)
  • Häll sedan i smeten i varje muffins form.
  • Grädda i ugnen i i ca 5-8 minuter tills dom fått en fin färg.
  • Ta ut och lägg på en dumle direkt medans dom är varma.
  • Låt kakan svalna helt.