Citron – och vallmoblondies
Skapat:
4 november, 2024
Senast ändrat:
3 november, 2024

0
Innehåll
Citron- och vallmoblondies är en fräsch och lite annorlunda twist på klassiska blondies.
Dessa mjuka och sega kakor har en bas av smör och vanilj, men med en frisk citronsmak som ger dem en härlig syrlighet. Vallmofröna tillför en fin textur och en lätt nötighet som passar perfekt ihop med citronen. Resultatet blir en ljus, saftig kaka med en fin balans mellan sött och syrligt.
Perfekt till fika eller som lätt dessert!
Fler goda kakor:

Total tid: 45 minuter
Servings: 15 bitar
Ingredienser
- 115 g smör
- 120 g strösocker 1,3 dl
- 90 g brunt socker farinsocker, brun farin strö eller muscovadosocker (1 dl)
- 1 citron
- 2 ägg
- 0,25 tsk salt
- 210 g vetemjöl 3,5 dl
- 100 g vit choklad
- 1 dl vallmofrön
Instruktioner
- Sätt ugnen på 160 grader.
- Bryn smöret i en kastrull genom att smälta det på medelhög värme under konstant omrörning. Fortsätta sedan värma det tills du får en nötig doft och smöret blir brunt.
- Riv ner citronzest från hela citronen i smeten och pressa sedan även ner saften.
- Tillsätt sedan de torra ingredienserna.
- Hacka chokladen och rör ner den tillsammans med vallmofrön i smeten.
- Bred ut smeten i en form på ca 20×20 cm klädd med bakplåtspapper.
- Grädda mitt i ugnen i ca 20-30 minuter.
- Låt svalna helt innan du skär upp den.
per bitar
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!