Go Back
+ servings
Skivor av citron- och vallmokaka med skivor av citron på en yta.
Print
Inga röster än

Citron - och vallmoblondies

Syrliga blondies med en härlig konsistens från både vallmofrön, seg mitten och knäckiga kanter.
Total tid45 minuter
Måltid: Bakelser, Bakning, Bakverk & kakor, Brownie, Dessert, Efterrätt, Efterrätter, Efterrätter/desserter, Fika, Långpanna, Sötsaker
Kök: Skandinaviskt
Keyword: blondies, citronkaka, fika, fikadags, gofika
Yield: 15 bitar

Materials

  • 115 g smör
  • 120 g strösocker 1,3 dl
  • 90 g brunt socker farinsocker, brun farin strö eller muscovadosocker (1 dl)
  • 1 citron
  • 2 ägg
  • 0,25 tsk salt
  • 210 g vetemjöl 3,5 dl
  • 100 g vit choklad
  • 1 dl vallmofrön

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 160 grader.
  • Bryn smöret i en kastrull genom att smälta det på medelhög värme under konstant omrörning. Fortsätta sedan värma det tills du får en nötig doft och smöret blir brunt.
  • Rör ner allt socker och ägg i smöret.
  • Riv ner citronzest från hela citronen i smeten och pressa sedan även ner saften.
  • Tillsätt sedan de torra ingredienserna.
  • Hacka chokladen och rör ner den tillsammans med vallmofrön i smeten.
  • Bred ut smeten i en form på ca 20x20 cm klädd med bakplåtspapper.
  • Grädda mitt i ugnen i ca 20-30 minuter.
  • Låt svalna helt innan du skär upp den.