Kladdmuffins med After Eight
Skapat:
17 november, 2024
Senast ändrat:
17 november, 2024

1
Innehåll
Kladdmuffins med After Eight är en perfekt kombination av chokladig kladdkaka och frisk mint.
De här saftiga muffinsarna har en kladdig kärna och en fyllig smak av mörk choklad som möter den klassiska minten från After Eight.
Enkla att baka och perfekta för såväl fika som dessertbordet. Servera dem gärna med en klick grädde eller som de är för en lyxig och uppfriskande chokladupplevelse.
Andra goda muffinsrecept du kan testa
Fluffiga vaniljmuffins
Kladdkakemuffins med toffifee
Äppelmuffins med kola

Total tid: 20 minuter
Servings: 8 st
Ingredienser
- 100 g Smör
- 2 st Ägg
- 3 dl Strösocker
- 1,2 dl Vetemjöl
- 5 msk Kakao
- 2 tsk Vaniljsocker
- 1 krm Salt
- 8 st After Eight plattor
Instruktioner
- Smält smöret. Blanda ner sockret och rör om.
- I med alla torra ingredienserna och rör om väl.
- Knäck ner äggen och rör om ordentligt även här, rör tills du har en smidig smet.
- Skopa upp smeten i muffinsformar, jag använder en glasskopa – supersmidigt! Normalt fyller man muffinsformar till 3/4, men eftersom du inte har något bakpulver i dessa så kan du fylla dom liiiite mer, till dessa använder jag dessutom vanliga bullformar.
- Grädda mitt i ugnen på 175 grader i 10 – 15 minuter. Muffinsarna får gärna vara lite "rinniga" i mitten fortfarande, det stelnar nämligen till sen.
- Lägg en After Eight platta på varje muffins medan de fortfarande är varma.
per st
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!