Go Back
+ servings
Fem kladdmuffins med After Eight-choklad på toppen, placerade på en vit tallrik.
Print
Inga röster än

Kladdmuffins med After Eight

Underbart kladdiga chokladmuffins som passar fantastiskt bra med After Eight på toppen!
Förberedelser10 minuter
Active Time10 minuter
Total tid20 minuter
Måltid: Bakning, Bakverk & kakor, Choklad, Fika, Kladdkaka, Muffins
Kök: Skandinaviskt
Keyword: baka med after eight, mint och choklad
Yield: 8 st

Materials

  • 100 g Smör
  • 2 st Ägg
  • 3 dl Strösocker
  • 1,2 dl Vetemjöl
  • 5 msk Kakao
  • 2 tsk Vaniljsocker
  • 1 krm Salt
  • 8 st After Eight plattor

Instruktioner

  • Smält smöret. Blanda ner sockret och rör om.
  • I med alla torra ingredienserna och rör om väl.
  • Knäck ner äggen och rör om ordentligt även här, rör tills du har en smidig smet.
  • Skopa upp smeten i muffinsformar, jag använder en glasskopa - supersmidigt! Normalt fyller man muffinsformar till 3/4, men eftersom du inte har något bakpulver i dessa så kan du fylla dom liiiite mer, till dessa använder jag dessutom vanliga bullformar.
  • Grädda mitt i ugnen på 175 grader i 10 - 15 minuter. Muffinsarna får gärna vara lite "rinniga" i mitten fortfarande, det stelnar nämligen till sen.
  • Lägg en After Eight platta på varje muffins medan de fortfarande är varma.