Kladdmuffins med After Eight
Underbart kladdiga chokladmuffins som passar fantastiskt bra med After Eight på toppen!
Förberedelser10 minuter minuter
Active Time10 minuter minuter
Total tid20 minuter minuter
Måltid: Bakning, Bakverk & kakor, Choklad, Fika, Kladdkaka, Muffins
Kök: Skandinaviskt
Keyword: baka med after eight, mint och choklad
Yield: 8 st
- 100 g Smör
- 2 st Ägg
- 3 dl Strösocker
- 1,2 dl Vetemjöl
- 5 msk Kakao
- 2 tsk Vaniljsocker
- 1 krm Salt
- 8 st After Eight plattor
Smält smöret. Blanda ner sockret och rör om.
I med alla torra ingredienserna och rör om väl.
Knäck ner äggen och rör om ordentligt även här, rör tills du har en smidig smet.
Skopa upp smeten i muffinsformar, jag använder en glasskopa - supersmidigt! Normalt fyller man muffinsformar till 3/4, men eftersom du inte har något bakpulver i dessa så kan du fylla dom liiiite mer, till dessa använder jag dessutom vanliga bullformar.
Grädda mitt i ugnen på 175 grader i 10 - 15 minuter. Muffinsarna får gärna vara lite "rinniga" i mitten fortfarande, det stelnar nämligen till sen.
Lägg en After Eight platta på varje muffins medan de fortfarande är varma.