Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Bröd i långpanna

Inga röster än
Skapat: 19 november, 2024
Senast ändrat: 18 november, 2024
Bröd i långpanna

Bröd i långpanna är ett superenkelt och smidigt sätt att baka hembakat bröd på, utan att behöva forma varje bröd för hand. Brödet blir saftigt och luftigt, och eftersom det bakas i en långpanna får du stora bitar som är perfekta för både smörgåsar och som tillbehör till måltider.

Fler goda bröd:

Bröd i långpanna | Receptskatt
Bröd i långpanna 6
Total tid: 1 timme 30 minuter
Servings: 25 -30 stycken.

Ingredienser

Instruktioner

  • Smält smöret och häll i mjölken, max 37 grader.
  • Smula jästen i en bunke, häll sedan i vätskan och rör om så jästen löses upp.
  • Häll sedan i resten av ingredienserna, men avsluta med vetemjölet och ta lite i taget.
  • Blanda degen i maskin i cirka 8 minuter och låt sedan jäsa i 30 minuter.
  • Kavla ut degen och lägg ut på två plåtar med bakplåtspapper. Dela upp i jämna fyrkanter och nagga.
  • Låt jäsa i ytterligare 30 minuter för att sedan skjutsa in dem i nedre delen av ugnen, 13-15 minuter på 225 grader.

Anteckning

Att tänka på:
1. Våga ta lite mindre mjöl för saftigare bröd.
per -30 stycken.
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg