Bröd i långpanna
Skapat:
19 november, 2024
Senast ändrat:
18 november, 2024

0
Innehåll
Bröd i långpanna är ett superenkelt och smidigt sätt att baka hembakat bröd på, utan att behöva forma varje bröd för hand. Brödet blir saftigt och luftigt, och eftersom det bakas i en långpanna får du stora bitar som är perfekta för både smörgåsar och som tillbehör till måltider.
Fler goda bröd:

Total tid: 1 timme 30 minuter
Servings: 25 -30 stycken.
Ingredienser
Instruktioner
- Smält smöret och häll i mjölken, max 37 grader.
- Smula jästen i en bunke, häll sedan i vätskan och rör om så jästen löses upp.
- Häll sedan i resten av ingredienserna, men avsluta med vetemjölet och ta lite i taget.
- Blanda degen i maskin i cirka 8 minuter och låt sedan jäsa i 30 minuter.
- Kavla ut degen och lägg ut på två plåtar med bakplåtspapper. Dela upp i jämna fyrkanter och nagga.
- Låt jäsa i ytterligare 30 minuter för att sedan skjutsa in dem i nedre delen av ugnen, 13-15 minuter på 225 grader.
Anteckning
Att tänka på:
1. Våga ta lite mindre mjöl för saftigare bröd.
1. Våga ta lite mindre mjöl för saftigare bröd.
per -30 stycken.
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!