Go Back
+ servings
Skivor av bröd i långpanna med en mjuk och luftig inre struktur.
Print
Inga röster än

BRÖD I LÅNGPANNA

Bröd i långpanna, saftigt och fluffigt som går hem hos både de stora och små i familjen.
Total tid1 timme 30 minuter
Måltid: Bakning, Bröd & kex, Långpanna, Smörgåsar
Kök: Skandinaviskt
Keyword: baka i långpanna, bröd, långpanna
Yield: 25 -30 stycken.

Materials

  • 50 g jäst.
  • 100 g smör.
  • 5 dl mjölk.
  • 2 tsk salt.
  • 3 msk vit sirap.
  • 4 dl fullkornsmjöl.
  • 8 dl vetemjöl.

Instruktioner

  • Smält smöret och häll i mjölken, max 37 grader.
  • Smula jästen i en bunke, häll sedan i vätskan och rör om så jästen löses upp.
  • Häll sedan i resten av ingredienserna, men avsluta med vetemjölet och ta lite i taget.
  • Blanda degen i maskin i cirka 8 minuter och låt sedan jäsa i 30 minuter.
  • Kavla ut degen och lägg ut på två plåtar med bakplåtspapper. Dela upp i jämna fyrkanter och nagga.
  • Låt jäsa i ytterligare 30 minuter för att sedan skjutsa in dem i nedre delen av ugnen, 13-15 minuter på 225 grader.

Anteckning

Att tänka på:
1. Våga ta lite mindre mjöl för saftigare bröd.