Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Saffransbrysselkex

Inga röster än
Skapat: 2 december, 2024
Senast ändrat: 1 december, 2024
Saffransbrysselkex

Saffransbrysselkex är en smakrik och festlig småkaka som vi ofta bakar under julen eller vid andra högtider.

Kakan är en kombination mellan den klassiska spröda brysselkexet och den karakteristiska, värmande smaken av saffran, vilket ger en unik och aromatisk twist.

Fler goda julkakor:

Saffransbrysselkex | Receptskatt
Saffransbrysselkex 6
Total tid: 1 timme 10 minuter
Servings: 24

Ingredienser

Att rulla i:

Instruktioner

  • Börja med att blanda ihop saffranet med vattnet och låt stå ca 15 minuter.
  • Dela smöret i mindre bitar och blanda det med mjöl, socker och vaniljsocker i matberedaren eller för hand.
  • Blanda sedan ner det blötlagda saffranet.
  • Knåda snabbt ihop til en deg och rulla till en jämn rulle, ca 6 cm i diameter och rulla den sedan i råsocker så den täcks ordentligt,
  • Plasta in och låt degrullen ligga kallti minst 30 minuter.
  • Sätt ugnen på 175 grader och klä två plåtar med bakplåtspapper.
  • Ta fram degen och skär jämn skivor, ca 0.5 cm tjocka.
  • Lägg skivorna på plåtar med bakplåtspapper med mellanrum mellan varje kaka.
  • Grädda i mitten av ugnen, ca 10 minuter. Håll koll för du känner din ugn bäst. Låt svalna på plåten innan dem flyttas.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg