Go Back
+ servings
En stapel av saffransbrysselkex bundna med rödvit snöre på en yta.
Print
Inga röster än

Saffransbrysselkex

Härliga, knapriga munsbitar med smak av saffran. Lättbakade.
Förberedelser30 minuter
Active Time10 minuter
Total tid1 timme 10 minuter
Måltid: Bakning, Bakverk & kakor, cookies, Fika, Högtider (Jul, påsk, midsommar), Jul, Julrecept, Kakor, Lättlagat, Småkakor, Sötsaker
Kök: Skandinaviskt
Keyword: baka till jul, Jul, julbakning, julbakverk, småkakor
Yield: 24

Materials

  • 0,5 tsk vatten
  • 0.5 g saffran
  • 4 dl vetemjöl 240 g
  • 1 dl socker
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 200 g smör

Att rulla i:

  • råsocker

Instruktioner

  • Börja med att blanda ihop saffranet med vattnet och låt stå ca 15 minuter.
  • Dela smöret i mindre bitar och blanda det med mjöl, socker och vaniljsocker i matberedaren eller för hand.
  • Blanda sedan ner det blötlagda saffranet.
  • Knåda snabbt ihop til en deg och rulla till en jämn rulle, ca 6 cm i diameter och rulla den sedan i råsocker så den täcks ordentligt,
  • Plasta in och låt degrullen ligga kallti minst 30 minuter.
  • Sätt ugnen på 175 grader och klä två plåtar med bakplåtspapper.
  • Ta fram degen och skär jämn skivor, ca 0.5 cm tjocka.
  • Lägg skivorna på plåtar med bakplåtspapper med mellanrum mellan varje kaka.
  • Grädda i mitten av ugnen, ca 10 minuter. Håll koll för du känner din ugn bäst. Låt svalna på plåten innan dem flyttas.