Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Cheesecake med lingon och pepparkaka

Inga röster än
Skapat: 12 december, 2024
Senast ändrat: 19 december, 2024
Cheesecake med lingon och pepparkaka

Här kommer ett recept på en cheesecake med lingon och pepparkaka. Receptet kommer ur en kokbok som jag sparat för länge sen men hittar inte originalet, jag har ändrat lite i ursprungsreceptet för att få den som jag önskade.

Baka den gärna nån dag i förväg före servering. Jag gjorde den i rektangulär form men det går även bra i en rund springform.

Fler juliga cheesecakerecept:

📷 Erika Westerlund Strömmer

Total tid: 1 timme
Servings: 8

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 300 g pepparkakor

Fyllning:

Topping:

  • 2 dl lingonsylt god sort
  • 1,5 msk vatten

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 150 grader.
  • Smält smöret.
  • Mixa pepparkakorna och blanda med smöret.
  • Tryck ut blandningen i botten och rejält upp på kanterna i en form.

Fyllning:

  • Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
  • Lägg fröna i en mixerskål med de övriga ingredienserna till fyllningen och mixa till en jämn smet.
  • Häll över i pajskalet.
  • Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter eller tills den precis har stelnat.
  • Låt kallna helt.

Topping:

  • Smält sylten med lite vatten i en kastrull och häll över kakan.
  • Låt stå en dag.
  • Servera den gärna mer kylskåpskall än för varm.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg