Snökakor
Skapat:
10 december, 2024
Senast ändrat:
10 december, 2024

0
Innehåll
Snökakor är ljuvliga småkakor med en krispig kant och mjukt, chokladigt inre. Oslagbara med ett glas mjölk!
Det som gör snökakor särskilt populära är deras enkelhet och eleganta utseende. De är väldigt lätta att baka och kräver inga avancerade ingredienser, men resultatet är alltid lika uppskattat.
Fler juliga godbitar:
Chokladsnittar med inbakad choklad

Total tid: 2 minuter
Servings: 18 st
Ingredienser
- 100 g mörk choklad 70 %
- 60 g smör mjukt
- 1,5 dl farinsocker
- 1 ägg
- 0,5 tsk vaniljsocker
- 0,5 tsk kardemumma gärna mortlad med malen funkar också
- 2 dl vetemjöl
- 3 msk kakao
- 1 tsk bakpulver
- 1 nypa salt
- 0,25 dl mjölk
- ca. 1 dl strösocker
- ca. 1 dl florsocker
Instruktioner
- Hacka chokladen grovt och och smält den över ett vattenbad. Låt den svalna något.
- Vispa smör och farinsocker och vispa sedan ner ägget.
- Tillsätt den smälta chokladen i smeten under lätt vispning.
- Rör ihop de torra ingredienserna och rör sedan ner blandningen i smörsmeten, tillsätt därefter mjölken. Arbeta samman till en lätt kladdig deg.
- Forma degen till en rulle, plasta in och låt vila i kylen några timmar.
- När degen fått vila så ta ut den ur kylen och dela rullen i ca 18 bitar.
- Rulla varje bit till en boll och rulla sedan bollen först i strösocker, sedan i rikligt med florsocker.
- Placera kakorna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite lätt.
- Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 14 minuter, tills ytan krackelerar.
per st
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!