Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Inga röster än
Snökakor
Ljuvliga kakor med en krispig kant och mjukt, chokladigt inre. Oslagbara med ett glas mjölk!
Förberedelser
2
timmar
t
Active Time
14
minuter
minuter
Total tid
2
minuter
minuter
Måltid:
Bakning, Bakverk & kakor, Choklad, cookies, Fika, Högtider (Jul, påsk, midsommar), Jul, Kakor
Kök:
Skandinaviskt
Keyword:
baka till jul, fika, fikadags, Jul, julbakning, julfika, små kakor, småkakor
Yield:
18
st
Materials
100
g
mörk choklad
70 %
60
g
smör
mjukt
1,5
dl
farinsocker
1
ägg
0,5
tsk
vaniljsocker
0,5
tsk
kardemumma
gärna mortlad med malen funkar också
2
dl
vetemjöl
3
msk
kakao
1
tsk
bakpulver
1
nypa
salt
0,25
dl
mjölk
ca. 1
dl
strösocker
ca. 1
dl
florsocker
Instruktioner
Hacka chokladen grovt och och smält den över ett vattenbad. Låt den svalna något.
Vispa smör och farinsocker och vispa sedan ner ägget.
Tillsätt den smälta chokladen i smeten under lätt vispning.
Rör ihop de torra ingredienserna och rör sedan ner blandningen i smörsmeten, tillsätt därefter mjölken. Arbeta samman till en lätt kladdig deg.
Forma degen till en rulle, plasta in och låt vila i kylen några timmar.
När degen fått vila så ta ut den ur kylen och dela rullen i ca 18 bitar.
Rulla varje bit till en boll och rulla sedan bollen först i strösocker, sedan i rikligt med florsocker.
Placera kakorna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite lätt.
Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 14 minuter, tills ytan krackelerar.