Go Back
+ servings
Print
Inga röster än

Snökakor

Ljuvliga kakor med en krispig kant och mjukt, chokladigt inre. Oslagbara med ett glas mjölk!
Förberedelser2 timmar
Active Time14 minuter
Total tid2 minuter
Måltid: Bakning, Bakverk & kakor, Choklad, cookies, Fika, Högtider (Jul, påsk, midsommar), Jul, Kakor
Kök: Skandinaviskt
Keyword: baka till jul, fika, fikadags, Jul, julbakning, julfika, små kakor, småkakor
Yield: 18 st

Materials

  • 100 g mörk choklad 70 %
  • 60 g smör mjukt
  • 1,5 dl farinsocker
  • 1 ägg
  • 0,5 tsk vaniljsocker
  • 0,5 tsk kardemumma gärna mortlad med malen funkar också
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 0,25 dl mjölk
  • ca. 1 dl strösocker
  • ca. 1 dl florsocker

Instruktioner

  • Hacka chokladen grovt och och smält den över ett vattenbad. Låt den svalna något.
  • Vispa smör och farinsocker och vispa sedan ner ägget.
  • Tillsätt den smälta chokladen i smeten under lätt vispning.
  • Rör ihop de torra ingredienserna och rör sedan ner blandningen i smörsmeten, tillsätt därefter mjölken. Arbeta samman till en lätt kladdig deg.
  • Forma degen till en rulle, plasta in och låt vila i kylen några timmar.
  • När degen fått vila så ta ut den ur kylen och dela rullen i ca 18 bitar.
  • Rulla varje bit till en boll och rulla sedan bollen först i strösocker, sedan i rikligt med florsocker.
  • Placera kakorna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite lätt.
  • Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 14 minuter, tills ytan krackelerar.