Vaniljcupcakes med clementincurd och prosecco frosting
Skapat:
31 december, 2024
Senast ändrat:
30 december, 2024

0
Vaniljcupcakes med clementincurd och prosecco-frosting är en lyxig och festlig dessert!
Dessa cupcakes är mjuka och saftiga med en frisk smak av vanilj. Inuti döljer sig en syrlig och söt clementincurd som ger en härlig överraskning vid varje tugga. Toppningen är en lätt och krämig prosecco-frosting som både smakar delikat och ser festlig ut. Perfekt för nyår eller andra speciella tillfällen när du vill bjuda på något extra!
Fler festliga desserter:


Total tid: 1 timme
Servings: 12
Ingredienser
Vaniljcupcake:
- 110 g smör rumsvarmt
- 2 dl socker
- 2 ägg
- 1 msk vaniljsocker eller 1 msk vaniljextrakt
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 0,5 tsk salt
- 1,5 dl gräddmjölk
Prosecco frosting:
- 100 g smör
- 180 g florsocker
- 200 g Färskost
- 0,5 dl prosecco
Instruktioner
Clementincurd:
- Rör ihop krämen med äggulan. Sjud upp under konstant omrörning tills första bubblan och ta sedan bort kastrullen från värmen.
- Tillsätt smöret och rör till en slät kräm. Sila krämen genom en finmaskig sil och låt kallna.
Vaniljcupcake:
- Värm ugnen till 180 grader.
- Tillsätt ett ägg i taget och vispa väl mellan. Tillsätt vanilj.
- Tillsätt mjölblandningen växelvis med gräddmjölken i smörvispet. Rör till en jämn smet och fördela sedan i muffinsformar.
- Grädda i 25 minuter tills de är torra i mitten. Låt svalna.
Prosecco frosting:
- Värm smöret i mikro tills det är mjukt och börjar smälta.
- Vispa upp smöret med florsocker.
- Tillsätt philadelphiaost och vispa jämnt. Vispa ner prosecco.
- Lägg upp i spritspåse med tyll.
Montering:
- Gör en grop i cupcakes (går bra med hjälp av en äppelurkärnare) och fyll gropen med clementincurd.
- Spritsa på frostingen och dekorera på valfritt sätt.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!