Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Inga röster än
Vaniljcupcakes med clementincurd och prosecco frosting
Baka lyxiga cupcakes till nyår, med en gömma av clementincurd och en fantastisk frosting med Prosecco!
Total tid
1
timme
t
Måltid:
Bakverk & kakor, Muffins, nyår
Kök:
Skandinaviskt
Keyword:
desserter, muffins, nyårsdessert, smaksatta muffins
Yield:
12
Materials
Clementincurd:
1
dl
pressad saft av clementiner
0,5
dl
socker
1
msk
maizena
1
äggulor
25
g
smör
Vaniljcupcake:
110
g
smör
rumsvarmt
2
dl
socker
2
ägg
1
msk
vaniljsocker
eller 1 msk vaniljextrakt
4
dl
vetemjöl
2
tsk
bakpulver
0,5
tsk
salt
1,5
dl
gräddmjölk
Prosecco frosting:
100
g
smör
180
g
florsocker
200
g
Färskost
0,5
dl
prosecco
Instruktioner
Clementincurd:
Rör samman clementinsaft med socker och maizena i en kastrull. Koka upp under omrörning tills krämen tjocknar.
Rör ihop krämen med äggulan. Sjud upp under konstant omrörning tills första bubblan och ta sedan bort kastrullen från värmen.
Tillsätt smöret och rör till en slät kräm. Sila krämen genom en finmaskig sil och låt kallna.
Vaniljcupcake:
Värm ugnen till 180 grader.
Vispa ihop smör och socker tills det är fluffigt.
Tillsätt ett ägg i taget och vispa väl mellan. Tillsätt vanilj.
Rör ihop vetemjöl, bakpulver och salt.
Tillsätt mjölblandningen växelvis med gräddmjölken i smörvispet. Rör till en jämn smet och fördela sedan i muffinsformar.
Grädda i 25 minuter tills de är torra i mitten. Låt svalna.
Prosecco frosting:
Värm smöret i mikro tills det är mjukt och börjar smälta.
Vispa upp smöret med florsocker.
Tillsätt philadelphiaost och vispa jämnt. Vispa ner prosecco.
Lägg upp i spritspåse med tyll.
Montering:
Gör en grop i cupcakes (går bra med hjälp av en äppelurkärnare) och fyll gropen med clementincurd.
Spritsa på frostingen och dekorera på valfritt sätt.