Go Back
+ servings
Vaniljcupcake med vit frosting och gnista, placerad på en tallrik bredvid ett glas prosecco.
Print
Inga röster än

Vaniljcupcakes med clementincurd och prosecco frosting

Baka lyxiga cupcakes till nyår, med en gömma av clementincurd och en fantastisk frosting med Prosecco!
Total tid1 timme
Måltid: Bakverk & kakor, Muffins, nyår
Kök: Skandinaviskt
Keyword: desserter, muffins, nyårsdessert, smaksatta muffins
Yield: 12

Materials

Clementincurd:

  • 1 dl pressad saft av clementiner
  • 0,5 dl socker
  • 1 msk maizena
  • 1 äggulor
  • 25 g smör

Vaniljcupcake:

  • 110 g smör rumsvarmt
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 1 msk vaniljsocker eller 1 msk vaniljextrakt
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 1,5 dl gräddmjölk

Prosecco frosting:

  • 100 g smör
  • 180 g florsocker
  • 200 g Färskost
  • 0,5 dl prosecco

Instruktioner

Clementincurd:

  • Rör samman clementinsaft med socker och maizena i en kastrull. Koka upp under omrörning tills krämen tjocknar.
  • Rör ihop krämen med äggulan. Sjud upp under konstant omrörning tills första bubblan och ta sedan bort kastrullen från värmen.
  • Tillsätt smöret och rör till en slät kräm. Sila krämen genom en finmaskig sil och låt kallna.

Vaniljcupcake:

  • Värm ugnen till 180 grader.
  • Vispa ihop smör och socker tills det är fluffigt.
  • Tillsätt ett ägg i taget och vispa väl mellan. Tillsätt vanilj.
  • Rör ihop vetemjöl, bakpulver och salt.
  • Tillsätt mjölblandningen växelvis med gräddmjölken i smörvispet. Rör till en jämn smet och fördela sedan i muffinsformar.
  • Grädda i 25 minuter tills de är torra i mitten. Låt svalna.

Prosecco frosting:

  • Värm smöret i mikro tills det är mjukt och börjar smälta.
  • Vispa upp smöret med florsocker.
  • Tillsätt philadelphiaost och vispa jämnt. Vispa ner prosecco.
  • Lägg upp i spritspåse med tyll.

Montering:

  • Gör en grop i cupcakes (går bra med hjälp av en äppelurkärnare) och fyll gropen med clementincurd.
  • Spritsa på frostingen och dekorera på valfritt sätt.