Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Fläskytterfilé i krämig sås

Inga röster än
Skapat: 2 januari, 2025
Senast ändrat: 1 januari, 2025
Fläskytterfilé i krämig sås

Fläskytterfilé i krämig 𝗌𝖺̊𝗌 𝗆𝖾𝖽 𝗌𝗐𝖾𝖾𝗍𝖼𝗁𝗂𝗅𝗂, 𝗏𝗂𝗍𝗅𝗈̈𝗄, 𝗁𝗈𝗇𝗎𝗇𝗀 𝗈𝖼𝗁 𝖿𝖺̈𝗋𝗌𝗄𝖺 𝗀𝗋𝗈̈𝗇𝗌𝖺𝗄𝖾𝗋 serveras 𝗆𝖾𝖽 𝗉𝗋𝖾𝗌𝗌𝖺𝖽 𝗉𝗈𝗍𝖺𝗍𝗂𝗌. Snabb, god och enkel middag som sköter sig själv i ugnen.

Perfekt till både vardag och fest!!

Fler goda rätter:

Fläskytterfilé i krämig sås
Total tid: 1 timme
Servings: 6

Ingredienser

Instruktioner

  • Börja med att steka fläskytterfilén runt om i smör. Krossa i en vitlöksklyfta i pannan mot slutet av stekningen så att smöret tar smak, ös sedan köttet kontinuerligt med smöret.
  • Ta ur fläskytterfilén och vitlöksklyftan. Släng vitlöksklyftan och ställ köttet åt sidan. men diska inte ur pannan.
  • Fräs på vitlök, rödlök och chili lakes i stekfettet från köttet. Ca 5 minuter utan att det får färg.
  • Häll sedan i vaxbönor, paprikan och champinjoner. Stek någon minut!
  • Häll på grädde, créme fraîche, sweetchilisås, soja, honung och persilja. Låt koka ihop.
  • Smaka av såsen med limejuice, koriander, salt och peppar.
  • Tranchera fläskytterfilén i skivor på ca 2-3 cm, lägg dem i ugnsfast form. Häll över såsen så den täcker köttet.
  • Ställ i ugnen på 180 grader tills köttet får en innertemperatur på ca 70grader.
  • Servera med pressad potatis eller nykokt ris.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg