Go Back
+ servings
En ugnsform med fläskytterfilé i en krämig sås med grönsaker.
Print
Inga röster än

Fläskytterfilé i krämig sås

Total tid1 timme
Måltid: fläskkött, Huvudrätt
Kök: Skandinaviskt
Keyword: helg, helgmat, huvudrätt, recept med fläskytterfilé
Yield: 6

Materials

  • ca. 1 kg fläskytterfilé eller fläskfilé
  • 3 msk smör till stekning
  • 4 st vitlöksklyftor hackade
  • 1 st rödlök skivad
  • 1 tsk chiliflakes
  • 3 dl grädde
  • 2 dl créme fraîche
  • 1 dl sweetchilisås
  • 1 st grön paprika skivad
  • 1 st röd paprika skivad
  • 1 dl vaxbönor
  • 400 g champinjoner på burk
  • 1 msk limejuice
  • 1 msk soya
  • 2 msk honung
  • 1 dl koriander finhackad
  • 1 dl persilja finhackad
  • salt
  • peppar

Instruktioner

  • Börja med att steka fläskytterfilén runt om i smör. Krossa i en vitlöksklyfta i pannan mot slutet av stekningen så att smöret tar smak, ös sedan köttet kontinuerligt med smöret.
  • Ta ur fläskytterfilén och vitlöksklyftan. Släng vitlöksklyftan och ställ köttet åt sidan. men diska inte ur pannan.
  • Fräs på vitlök, rödlök och chili lakes i stekfettet från köttet. Ca 5 minuter utan att det får färg.
  • Häll sedan i vaxbönor, paprikan och champinjoner. Stek någon minut!
  • Häll på grädde, créme fraîche, sweetchilisås, soja, honung och persilja. Låt koka ihop.
  • Smaka av såsen med limejuice, koriander, salt och peppar.
  • Tranchera fläskytterfilén i skivor på ca 2-3 cm, lägg dem i ugnsfast form. Häll över såsen så den täcker köttet.
  • Ställ i ugnen på 180 grader tills köttet får en innertemperatur på ca 70grader.
  • Servera med pressad potatis eller nykokt ris.