Silviacookies
Skapat:
8 januari, 2025
Senast ändrat:
10 januari, 2025

0
Silviacookies är enkla småkakor som passar perfekt för en snabb fikastund.
Kakorna är inte allt svåra att baka, vilket gör dem till ett bra val när man vill baka med barn.
Cookiesen är både goda och krispiga, med en lite söt och mjuk konsistens. Det går snabbt att blanda ihop ingredienserna, och de behöver bara några minuter i ugnen.
Silviacookies är perfekta för vardagen, när man vill ha något gott att bjuda på utan att det tar för lång tid att göra.
Fler goda kakor:

Total tid: 30 minuter
Servings: 16
Ingredienser
- 1 ½ dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- ½ dl farinsocker
- 150 gram smör
- 1 ägg
- 2 tsk bakpulver
- 3 dl vetemjöl
Glasyr:
- 100 gram smör
- 1 dl strösocker
- 1 msk vaniljsocker
- 1 äggula
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa strösocker, vaniljsocker, farinsocker, smör och ägg med en elvisp.
- Häll ner resterande ingredienser och vispa till en deg.
- Rulla degen till bollar lägg på plåtar. 9 bollar på varje plåt blir lagom då de flyter ut.
- Grädda ca 10 – 12 minuter eller tills de är gyllenbruna.
- Ta ut låt svalna!
Glasyr:
- Smält smöret i en kastrull.
- Tillsätt strösocker och vaniljsocker. Rör till sockret har lösts upp.
- Vispa ner äggulan och sänk värmen så att det inte kokar. Rör glasyren tills den blir tjock
- Klicka ut glasyren över kakorna. Låt stå i ca 30 minuter.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!