Silvia-cookies
Klassiker möter nyskapande! Nämligen en silvia-cookie. Sega kanter, med en len glasyr toppat med kokos som binder ihop smakerna! MISSA INTE!!
Förberedelser20 minuter minuter
Active Time10 minuter minuter
Total tid30 minuter minuter
Måltid: Bakning, Bakverk & kakor, cookies
Kök: Skandinaviskt
Keyword: cookie, cookies, småkaka, småkakor
Yield: 16
- 1 ½ dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- ½ dl farinsocker
- 150 gram smör
- 1 ägg
- 2 tsk bakpulver
- 3 dl vetemjöl
Glasyr:
- 100 gram smör
- 1 dl strösocker
- 1 msk vaniljsocker
- 1 äggula
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa strösocker, vaniljsocker, farinsocker, smör och ägg med en elvisp.
Häll ner resterande ingredienser och vispa till en deg.
Rulla degen till bollar lägg på plåtar. 9 bollar på varje plåt blir lagom då de flyter ut.
Grädda ca 10 - 12 minuter eller tills de är gyllenbruna.
Ta ut låt svalna!
Glasyr:
Smält smöret i en kastrull.
Tillsätt strösocker och vaniljsocker. Rör till sockret har lösts upp.
Vispa ner äggulan och sänk värmen så att det inte kokar. Rör glasyren tills den blir tjock
Klicka ut glasyren över kakorna. Låt stå i ca 30 minuter.