Go Back
+ servings
En hand som håller en rund kaka med glasyr och kokosflingor på toppen.
Print
Inga röster än

Silvia-cookies

Klassiker möter nyskapande! Nämligen en silvia-cookie. Sega kanter, med en len glasyr toppat med kokos som binder ihop smakerna! MISSA INTE!!
Förberedelser20 minuter
Active Time10 minuter
Total tid30 minuter
Måltid: Bakning, Bakverk & kakor, cookies
Kök: Skandinaviskt
Keyword: cookie, cookies, småkaka, småkakor
Yield: 16

Materials

  • 1 ½ dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • ½ dl farinsocker
  • 150 gram smör
  • 1 ägg
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 dl vetemjöl

Glasyr:

  • 100 gram smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 äggula

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Vispa strösocker, vaniljsocker, farinsocker, smör och ägg med en elvisp.
  • Häll ner resterande ingredienser och vispa till en deg.
  • Rulla degen till bollar lägg på plåtar. 9 bollar på varje plåt blir lagom då de flyter ut.
  • Grädda ca 10 - 12 minuter eller tills de är gyllenbruna.
  • Ta ut låt svalna!

Glasyr:

  • Smält smöret i en kastrull.
  • Tillsätt strösocker och vaniljsocker. Rör till sockret har lösts upp.
  • Vispa ner äggulan och sänk värmen så att det inte kokar. Rör glasyren tills den blir tjock
  • Klicka ut glasyren över kakorna. Låt stå i ca 30 minuter.