Semmelrulltårta

Mums så god denna semmelrulltårta är! Fluffigt botten med kardemumma, en krämig mandelmassafyllning och lättvispad grädde. Toppad med rostade mandelspån för lite crunch.
I flera år har jag tänkt baka en semmelrulltårta men inte fått tillfälle förrän nu. Jag lovar att det kommer bli en tradition från och med nu!
Den här rulltårtan går fort att baka. Låt bara botten svalna helt innan du brer på fyllningen och grädden bara.
Låt rulltårtan stå en stund innan servering inlindad i bakplåtspapper. Spritsa sedan på dekorationsgrädden strax innan servering.
Fler festliga recept:



📷 Erika Westerlund Strömmer
Ingredienser
- 3 ägg
- 1,5 dl socker
- 90 gr mjöl
- 30 gr potatismjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
- 0,5 dl mjölk
- 1,5 tsk nystött kardemumma
- socker
- kardemumma
Fyllning:
- 200 gr mandelmassa
- 25 gr mandel
- 2,5-3 dl grädde
Instruktioner
- Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
- Sikta ner de torra ingredienserna i äggblandningen. Tillsätt mjölken och vänd runt till en jämn smet.
- Häll smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper och bred ut den jämnt.
- Grädda på 225 grader i ca 5-7 minuter.
- Strö lite socker och nystött kardemumma på ett nytt bakplåtspapper.
- Stjälp upp botten på det bakplåtspapperet.
- Låt kallna helt under en duk.
Fyllning:
- Mixa ihop mandelmassa, mandel och 1 dl grädde till en krämig fyllning.
- Vispa resterande grädde.
- Bred mandelmassan över botten och sedan grädden över.
- Rulla ihop och låt vara inlindad i bakplåtspapper till servering.
- Vispa lite mer grädde, spritsa på rulltårtan och toppa sedan med rostade mandelspån.