Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Semmelrulltårta

Inga röster än
Skapat: 10 januari, 2025
Senast ändrat: 6 april, 2025
Semmelrulltårta

Mums så god denna semmelrulltårta är! Fluffigt botten med kardemumma, en krämig mandelmassafyllning och lättvispad grädde. Toppad med rostade mandelspån för lite crunch.

I flera år har jag tänkt baka en semmelrulltårta men inte fått tillfälle förrän nu. Jag lovar att det kommer bli en tradition från och med nu!

Den här rulltårtan går fort att baka. Låt bara botten svalna helt innan du brer på fyllningen och grädden bara.

Låt rulltårtan stå en stund innan servering inlindad i bakplåtspapper. Spritsa sedan på dekorationsgrädden strax innan servering.

Fler festliga recept:

📷 Erika Westerlund Strömmer

Total tid: 1 timme
Servings: 10

Ingredienser

Fyllning:

Instruktioner

  • Vispa ägg och socker vitt och pösigt, ca 5-6 minuter.
  • Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
  • Sikta ner de torra ingredienserna i äggblandningen. Tillsätt mjölken och vänd runt till en jämn smet.
  • Häll smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper och bred ut den jämnt.
  • Grädda på 225 grader i ca 5-7 minuter.
  • Strö lite socker och nystött kardemumma på ett nytt bakplåtspapper.
  • Stjälp upp botten på det bakplåtspapperet.
  • Låt kallna helt under en duk.

Fyllning:

per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg