Pan pizza
Skapat:
10 januari, 2025
Senast ändrat:
10 januari, 2025

0
Innehåll
En klassisk Pan pizza är det ytterst få som tackar nej till. Pan pizza är en tjock, mjuk pizza med en krispig botten.
Denna klassiker ger starka barndomsminnen och tillagas mycket enkelt hemma i din vanliga ugn, ingen speciell utrustning krävs direkt. Den är perfekt för hela familjen och passar bra som helgmat eller till fest.
Alla kan toppa pizzan med det de tycker om: ost, skinka, svamp eller grönsaker. Det är enkelt att göra och alla får en pizza som passar deras smak!
Fler goda rätter:

Total tid: 5 timmar 20 minuter
Servings: 2 pizzor
Ingredienser
Instruktioner
- Börja med att blanda fingervarmt vatten med olja, jäst och mjölkpulver.
- Blanda degen i 15 minuter.
- Dela nu degen i två lika stora delar och platta ut dem med händerna.
- De två degarna skall bli någorlunda runda och nästan platsa i dina två runda ugnsformar/springformar som bör vara 25-30 cm i diameter.
- Släng på degarna och rotera dem ett varv i formen.
- Vänd nu på degarna så att degen får olja på båda sidor.
- Täck formarna med plastfolie och låt jäsa i rumstemperatur i 4 timmar.
- Ställ nu in formarna i kylskåp där de skall vila i minst 1 timme (går även bra längre än så).
- Ta fram dina formar och ta bort plastfolien, nu bör pizzan vara jäst och täcka fint i formen.
- Punktera degen med gaffel över hela pizzan, men lämna ett par cm runt kanten.
- Toppa pizzorna med valfri topping, t.ex. tomatsås, mozzarella och pepperonikorv.
- Grädda pizzorna i varmluftsugn på 250 grader, rotera gärna pizzan ett halvt varv efter ca. 5 minuter.
- När du tycker att pizzan fått fin färg (10-12 minuter) så tar du ut den ur ugnen.
- Ta direkt ut pizzorna från formen och låt dem svalna på ett galler eller liknande i några minuter.
- Nu är pizzan redo att serveras.
Anteckning
Vill man inte göra egen tomatsås så finns det färdiga tetrapack eller konserver med bra tomatsås avsedd för just pizzor. Om man använder färsk mozzarella så tänk på att låta den rinna av ordentligt på papper innan så att pizzan inte blir blöt.
per pizzor
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!