Havreflarn med brynt smör och citronkräm
Skapat:
14 januari, 2025
Senast ändrat:
13 januari, 2025

0
Havreflarn med brynt smör och citronkräm är ett härligt bakverk som är både krispigt och krämigt på samma gång!
Kakorna med havregryn får en god smak av brynt smör vilket gör dem extra smakrika. Mellan kakorna läggs en frisk citronkräm som ger en härlig kontrast.
Havreflarnen är både enkla och snabba att göra, så det passar perfekt när man vill ha något gott till vardags eller fest. Både vuxna och barn kommer att uppskatta dessa smarriga flarn!
Fler festliga recept:
Dubbla havreflarn med chokladkräm


Total tid: 35 minuter
Servings: 10
Ingredienser
- 75 g smör
- 1 dl havregryn
- 1 dl socker
- ½ tsk bakpulver
- 1 dl mjöl
- 2 msk vispgrädde
- 2 msk ljus sirap
- 1-2 msk citronskal rivet skal från en citron
Citronkräm:
- 100 g smör
- 1 msk citronsaft
- 1 dl florsocker
- 1 äggula
- 1-2 msk citronskal rivet skal från en citron
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Lägg bakplåtspapper på en ugnsplåt.
- Blanda sedan ihop allt till en smet.
- Klicka ut smeten till valfri storlek på plåten.
- Grädda i mitten av ugnen 5 minuter eller tills de är gyllene.
- Låt flarnen svalna helt.
Citronkräm:
- Vispa alla ingredienser till en smet i en bunke.
- Ta loss kakorna från bakplåtspappret och spritsa eller bred på citronkrämen.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!