Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Havreflarn med brynt smör och citronkräm

Inga röster än
Skapat: 14 januari, 2025
Senast ändrat: 13 januari, 2025
Havreflarn med brynt smör och citronkräm

Havreflarn med brynt smör och citronkräm är ett härligt bakverk som är både krispigt och krämigt på samma gång!

Kakorna med havregryn får en god smak av brynt smör vilket gör dem extra smakrika. Mellan kakorna läggs en frisk citronkräm som ger en härlig kontrast.

Havreflarnen är både enkla och snabba att göra, så det passar perfekt när man vill ha något gott till vardags eller fest. Både vuxna och barn kommer att uppskatta dessa smarriga flarn!

Fler festliga recept:

Total tid: 35 minuter
Servings: 10

Ingredienser

Citronkräm:

  • 100 g smör
  • 1 msk citronsaft
  • 1 dl florsocker
  • 1 äggula
  • 1-2 msk citronskal rivet skal från en citron

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Lägg bakplåtspapper på en ugnsplåt.
  • Smält smöret i en kastrull till det fått lite gyllene brun färg. Blanda i salt, grädde och sirap.
  • Blanda mjöl, socker, bakpulver och havregryn i en bunke.
  • Blanda sedan ihop allt till en smet.
  • Klicka ut smeten till valfri storlek på plåten.
  • Grädda i mitten av ugnen 5 minuter eller tills de är gyllene.
  • Låt flarnen svalna helt.

Citronkräm:

  • Vispa alla ingredienser till en smet i en bunke.
  • Ta loss kakorna från bakplåtspappret och spritsa eller bred på citronkrämen.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg