Go Back
+ servings
Havreflarn staplade på en tallrik med fyllning av citronkräm.
Print
Inga röster än

Havreflarn med brynt smör och citronkräm

Goda och fräscha citron kakor 🍋
Förberedelser5 minuter
Active Time30 minuter
Total tid35 minuter
Måltid: Bakelser, Bakning, Bakverk & kakor, Dessert, Efterrätt, Efterrätter, Efterrätter/desserter, Fika, Sötsaker, Tillbehör, Tilltugg
Kök: Skandinaviskt
Keyword: fika, fikadags, gofika, havreflarn, småkaka
Yield: 10

Materials

  • 75 g smör
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl socker
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 dl mjöl
  • 2 msk vispgrädde
  • 2 msk ljus sirap
  • 1-2 msk citronskal rivet skal från en citron

Citronkräm:

  • 100 g smör
  • 1 msk citronsaft
  • 1 dl florsocker
  • 1 äggula
  • 1-2 msk citronskal rivet skal från en citron

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Lägg bakplåtspapper på en ugnsplåt.
  • Smält smöret i en kastrull till det fått lite gyllene brun färg. Blanda i salt, grädde och sirap.
  • Blanda mjöl, socker, bakpulver och havregryn i en bunke.
  • Blanda sedan ihop allt till en smet.
  • Klicka ut smeten till valfri storlek på plåten.
  • Grädda i mitten av ugnen 5 minuter eller tills de är gyllene.
  • Låt flarnen svalna helt.

Citronkräm:

  • Vispa alla ingredienser till en smet i en bunke.
  • Ta loss kakorna från bakplåtspappret och spritsa eller bred på citronkrämen.