Hjärtliga chokladmuffins
Skapat:
23 januari, 2025
Senast ändrat:
19 januari, 2025

0
Saftiga små chokladmuffins med creme cheese frosting smaksatt med choklad. Så små så man får ta två. Självklart kan man grädda dem som vanliga muffins, tänk på att anpassa gräddningstiden bara.
Perfekt att baka till alla hjärtans dag som snart är här!
Fler recept med bär:



📷 Erika Westerlund Strömmer
Total tid: 30 minuter
Servings: 1 sats
Ingredienser
Muffins:
- 120 gr mjöl
- 180 gr socker
- 0,5 tsk bakpulver
- 1 tsk bikarbonat
- 1 tsk vaniljsocker
- 50 gr kakao
- 1 st ägg
- 120 gr rapsolja
- 200 gr vatten hett
- 1 nypa salt
Creme cheese frosting:
- 60 gr smör mjukt
- 1 dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 150 gr philadelfiaost
- mjölkchoklad
Instruktioner
Muffins:
- Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
- Vispa samman ägg och olja lite lätt i en annan bunke.
- Vänd ner de torra ingredienserna med en slickepott.
- Tillsätt det heta vattnet lite i taget och blanda till en slät smet.
- Lägg muffinsformarna i en muffinsplåt. Fyll formarna till strax över hälften med smet.
- Grädda på 175 grader mitt i ugnen tills en sticka kommer ut torr. Beroende på storlek 10-20 minuter, låt svalna helt.
Creme cheese frosting:
- Smält lite choklad över ett vattenbad, låt svalna.
- Vispa smöret ca 5 minuter.
- Tillsätt florsocker och vispa krämigt.
- Tillsätt vaniljsocker och philadelphiaost och tillsist den avsvalnade chokladen.
- Spritsa toppingen på dina cupcakes.
per sats
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!