Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Inga röster än
Hjärtliga chokladmuffins
Total tid
30
minuter
minuter
Måltid:
Dessert, Efterrätt, Fika
Kök:
Skandinaviskt
Keyword:
chokladmuffins, kladdmuffins, mjuk kaka, mjuka kakor, muffins
Yield:
1
sats
Materials
Muffins:
120
gr
mjöl
180
gr
socker
0,5
tsk
bakpulver
1
tsk
bikarbonat
1
tsk
vaniljsocker
50
gr
kakao
1
st
ägg
120
gr
rapsolja
200
gr
vatten
hett
1
nypa
salt
Creme cheese frosting:
60
gr
smör
mjukt
1
dl
florsocker
1
tsk
vaniljsocker
150
gr
philadelfiaost
mjölkchoklad
Instruktioner
Muffins:
Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
Vispa samman ägg och olja lite lätt i en annan bunke.
Vänd ner de torra ingredienserna med en slickepott.
Tillsätt det heta vattnet lite i taget och blanda till en slät smet.
Lägg muffinsformarna i en muffinsplåt. Fyll formarna till strax över hälften med smet.
Grädda på 175 grader mitt i ugnen tills en sticka kommer ut torr. Beroende på storlek 10-20 minuter, låt svalna helt.
Creme cheese frosting:
Smält lite choklad över ett vattenbad, låt svalna.
Vispa smöret ca 5 minuter.
Tillsätt florsocker och vispa krämigt.
Tillsätt vaniljsocker och philadelphiaost och tillsist den avsvalnade chokladen.
Spritsa toppingen på dina cupcakes.