Go Back
+ servings
Chokladmuffins dekorerade med grädde och hallon på en vit tallrik.
Print
Inga röster än

Hjärtliga chokladmuffins

Total tid30 minuter
Måltid: Dessert, Efterrätt, Fika
Kök: Skandinaviskt
Keyword: chokladmuffins, kladdmuffins, mjuk kaka, mjuka kakor, muffins
Yield: 1 sats

Materials

Muffins:

  • 120 gr mjöl
  • 180 gr socker
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50 gr kakao
  • 1 st ägg
  • 120 gr rapsolja
  • 200 gr vatten hett
  • 1 nypa salt

Creme cheese frosting:

  • 60 gr smör mjukt
  • 1 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 150 gr philadelfiaost
  • mjölkchoklad

Instruktioner

Muffins:

  • Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
  • Vispa samman ägg och olja lite lätt i en annan bunke.
  • Vänd ner de torra ingredienserna med en slickepott.
  • Tillsätt det heta vattnet lite i taget och blanda till en slät smet.
  • Lägg muffinsformarna i en muffinsplåt. Fyll formarna till strax över hälften med smet.
  • Grädda på 175 grader mitt i ugnen tills en sticka kommer ut torr. Beroende på storlek 10-20 minuter, låt svalna helt.

Creme cheese frosting:

  • Smält lite choklad över ett vattenbad, låt svalna.
  • Vispa smöret ca 5 minuter.
  • Tillsätt florsocker och vispa krämigt.
  • Tillsätt vaniljsocker och philadelphiaost och tillsist den avsvalnade chokladen.
  • Spritsa toppingen på dina cupcakes.