Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Semmelmunkar

Inga röster än
Skapat: 4 februari, 2025
Senast ändrat: 28 januari, 2025
Semmelmunkar

Semmelmunkar är så underbart gott! Munkarna är ugnsbakade så de går dessutom väldigt snabbt att göra.

Smeten är smaksatt med nystött kardemumma och fyllda med en krämig mandelmassa och lättvispad grädde. De blir härligt mjuka och saftiga, och den kardemummasmaken ger en fin och varm känsla som påminner om semlor. Eftersom munkarna är bakade i ugn och inte friterade, blir de lite lättare och mindre flottiga än vanliga munkar, men ändå precis lika goda.

Perfekta för den som vill ha semla på ett nytt sätt – och de är ju så enkla att göra! Fyllningen med mandelmassa och grädde ger den klassiska semmel-känslan, men i en smidig och snabb form. Semmelmunkarna passar bra till fika, kalas eller som en lyxig efterrätt, och hela familjen kommer att älska dem.

Fler semmel-recept:

📷 Erika Westerlund Strömmer

Total tid: 30 minuter
Servings: 1 sats

Ingredienser

Munkar:

Fyllning

Instruktioner

Munkar:

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Mortla kardemumman.
  • Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Blanda ner mjölk, ägg, olja och och vispa ihop till en slät smet.
  • Smörj formarna och fyll till 2/3 och grädda mitt i ugnen i ca 10-12 minuter.
  • Låt munkarna svalna i formarna några minuter och stjälp sedan upp dem på galler.

Fyllning:

  • Mixa mandelmassan med lite vätska till en smidig konsistens. Smaksätt med någon droppe bittermandelarom om så önskas.
  • Skär av lock på varje munk.
  • Spritsa mandelmassa och grädde på varje bottendel.
  • Lägg på locket och pudra med florsocker.
per sats
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg