Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Inga röster än
Semmelmunkar
Total tid
30
minuter
minuter
Måltid:
Dessert, Efterrätter/desserter, Fika, Semmelbakverk
Kök:
Skandinaviskt
Keyword:
efterrätt, munk, Munkar, Semmelbakverk, semmelversioner
Yield:
1
sats
Materials
Munkar:
250
gr
mjöl
1,5
dl
socker
2
tsk
bakpulver
1
tsk
vaniljsocker
1,5
dl
mjölk
2
ägg
2
msk
matolja
1,5
tsk
hel kardemumma
Fyllning
150
gr
mandelmassa
vatten
eller mjölk
ev.
bittermandelarom
2
dl
grädde
Instruktioner
Munkar:
Sätt ugnen på 175 grader.
Mortla kardemumman.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Blanda ner mjölk, ägg, olja och och vispa ihop till en slät smet.
Smörj formarna och fyll till 2/3 och grädda mitt i ugnen i ca 10-12 minuter.
Låt munkarna svalna i formarna några minuter och stjälp sedan upp dem på galler.
Fyllning:
Mixa mandelmassan med lite vätska till en smidig konsistens. Smaksätt med någon droppe bittermandelarom om så önskas.
Skär av lock på varje munk.
Spritsa mandelmassa och grädde på varje bottendel.
Lägg på locket och pudra med florsocker.