Go Back
+ servings
En tallrik med semmelmunkar fyllda med grädde och pudrade med florsocker.
Print
Inga röster än

Semmelmunkar

Total tid30 minuter
Måltid: Dessert, Efterrätter/desserter, Fika, Semmelbakverk
Kök: Skandinaviskt
Keyword: efterrätt, munk, Munkar, Semmelbakverk, semmelversioner
Yield: 1 sats

Materials

Munkar:

  • 250 gr mjöl
  • 1,5 dl socker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1,5 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 2 msk matolja
  • 1,5 tsk hel kardemumma

Fyllning

  • 150 gr mandelmassa
  • vatten eller mjölk
  • ev. bittermandelarom
  • 2 dl grädde

Instruktioner

Munkar:

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Mortla kardemumman.
  • Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Blanda ner mjölk, ägg, olja och och vispa ihop till en slät smet.
  • Smörj formarna och fyll till 2/3 och grädda mitt i ugnen i ca 10-12 minuter.
  • Låt munkarna svalna i formarna några minuter och stjälp sedan upp dem på galler.

Fyllning:

  • Mixa mandelmassan med lite vätska till en smidig konsistens. Smaksätt med någon droppe bittermandelarom om så önskas.
  • Skär av lock på varje munk.
  • Spritsa mandelmassa och grädde på varje bottendel.
  • Lägg på locket och pudra med florsocker.