Våffeltårta
Skapat:
15 februari, 2025
Senast ändrat:
9 februari, 2025

0
Innehåll
Våffeltårta passar perfekt till våffeldagen, och alla andra dagar också! Det är ju så gott med våfflor och den här våffeltårtan går ju att variera i oändlighet, allt från sött till salt.
Här kommer i alla fall mitt bästa recept på frasiga kardemummavåfflor!
Fler goda våfflor:



📷 Erika Westerlund Strömmer
Total tid: 30 minuter
Servings: 10
Ingredienser
Instruktioner
- Smält smöret och låt det svalna lite.
- Blanda samman alla torra ingredienser.
- Tillsätt sedan kall mjölk och kallt mineralvatten.
- Vispa tills smeten är slät och tillsätt sedan det smälta smöret. Låt smeten stå en stund.
- Grädda smeten till våfflor i ett hett våffeljärn och smöra vid första laggen.
- Det är viktigt att grädda tillräckligt länge se att de håller sig frasiga och inte blir mjuka. När du tror att de är klara så grädda någon minut till!
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!