Go Back
+ servings
Våffeltårta med lager av grädde, jordgubbar och banan på en tallrik.
Print
Inga röster än

Våffeltårta

Total tid30 minuter
Måltid: Fika, våffla, våfflor
Kök: Skandinaviskt
Keyword: fika, frasvåfflor, våffla, våfflor
Yield: 10

Materials

  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 dl kall mjölk
  • 2,5 dl kallt mineralvatten
  • 125 g smör
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk kardemumma

Instruktioner

  • Smält smöret och låt det svalna lite.
  • Blanda samman alla torra ingredienser.
  • Tillsätt sedan kall mjölk och kallt mineralvatten.
  • Vispa tills smeten är slät och tillsätt sedan det smälta smöret. Låt smeten stå en stund.
  • Grädda smeten till våfflor i ett hett våffeljärn och smöra vid första laggen.
  • Det är viktigt att grädda tillräckligt länge se att de håller sig frasiga och inte blir mjuka. När du tror att de är klara så grädda någon minut till!
  • Sen är det bara att servera våfflorna med vad man vill för dagen. I den här våffeltårtan är det färska jordgubbar, banan, grädde och salt kolasås!