Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Inga röster än
Våffeltårta
Total tid
30
minuter
minuter
Måltid:
Fika, våffla, våfflor
Kök:
Skandinaviskt
Keyword:
fika, frasvåfflor, våffla, våfflor
Yield:
10
Materials
4
dl
vetemjöl
2
tsk
bakpulver
2
dl
kall mjölk
2,5
dl
kallt mineralvatten
125
g
smör
0,5
tsk
salt
1
tsk
socker
2
tsk
vaniljsocker
1
tsk
kardemumma
Instruktioner
Smält smöret och låt det svalna lite.
Blanda samman alla torra ingredienser.
Tillsätt sedan kall mjölk och kallt mineralvatten.
Vispa tills smeten är slät och tillsätt sedan det smälta smöret. Låt smeten stå en stund.
Grädda smeten till våfflor i ett hett våffeljärn och smöra vid första laggen.
Det är viktigt att grädda tillräckligt länge se att de håller sig frasiga och inte blir mjuka. När du tror att de är klara så grädda någon minut till!
Sen är det bara att servera våfflorna med vad man vill för dagen. I den här våffeltårtan är det färska jordgubbar, banan, grädde och salt kolasås!