Enkel rabarberkaka
Skapat:
13 mars, 2025
Senast ändrat:
13 februari, 2025

0
Innehåll
En klassisk enkel rabarberkaka med hyvlat smör: så gott och så smidigt att baka.
Det blir så gott med sältan från smöret på toppen av kakan.
Fler goda recept med rabarber:



📷 Erika Westerlund Strömmer
Total tid: 30 minuter
Servings: 8
Utrustning
- 1 form 22.23 cm i diameter
Ingredienser
- 2 ägg
- 1,5 dl socker
- 1,5 dl mjöl
- 350-400 gr rabarber späda
- 2 tsk vaniljsocker
- smör kallt
- pärlsocker
Instruktioner
- Skär rabarbern i mindre bitar och blanda med vaniljsockret, vänd runt och låt marineras.
- Vänd ner mjölet och häll smeten i en smord och bröad form, gärna med kokos.
- Fördela rabarberbitarna över smeten, hyvla över kallt smör så det täcker kakan och strö över pärlsocker.
- Grädda ett steg under mitten i ugnen på 175 grader i ca 35-40 minuter, eller tills kakan fått fin färg.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!