Go Back
+ servings
En bit rabarberkaka med grädde på en vit tallrik, med en sked bredvid.
Print
Inga röster än

Enkel rabarberkaka

Total tid30 minuter
Måltid: Dessert, Efterrätter/desserter, Fika, mjuk kaka¨
Kök: Skandinaviskt
Keyword: baka i långpanna, långpanna, mjuk kaka, mjuka kakor, rabarberkaka, rabarberrecept
Yield: 8

Equipment

  • 1 form 22.23 cm i diameter

Materials

  • 2 ägg
  • 1,5 dl socker
  • 1,5 dl mjöl
  • 350-400 gr rabarber späda
  • 2 tsk vaniljsocker
  • smör kallt
  • pärlsocker

Instruktioner

  • Skär rabarbern i mindre bitar och blanda med vaniljsockret, vänd runt och låt marineras.
  • Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
  • Vänd ner mjölet och häll smeten i en smord och bröad form, gärna med kokos.
  • Fördela rabarberbitarna över smeten, hyvla över kallt smör så det täcker kakan och strö över pärlsocker.
  • Grädda ett steg under mitten i ugnen på 175 grader i ca 35-40 minuter, eller tills kakan fått fin färg.
  • Servera med vaniljsås eller glass!