Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Equipment
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Inga röster än
Enkel rabarberkaka
Total tid
30
minuter
minuter
Måltid:
Dessert, Efterrätter/desserter, Fika, mjuk kaka¨
Kök:
Skandinaviskt
Keyword:
baka i långpanna, långpanna, mjuk kaka, mjuka kakor, rabarberkaka, rabarberrecept
Yield:
8
Equipment
1 form
22.23 cm i diameter
Materials
2
ägg
1,5
dl
socker
1,5
dl
mjöl
350-400
gr
rabarber
späda
2
tsk
vaniljsocker
smör
kallt
pärlsocker
Instruktioner
Skär rabarbern i mindre bitar och blanda med vaniljsockret, vänd runt och låt marineras.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Vänd ner mjölet och häll smeten i en smord och bröad form, gärna med kokos.
Fördela rabarberbitarna över smeten, hyvla över kallt smör så det täcker kakan och strö över pärlsocker.
Grädda ett steg under mitten i ugnen på 175 grader i ca 35-40 minuter, eller tills kakan fått fin färg.
Servera med vaniljsås eller glass!