Bananblondie med chokladganache
Skapat:
18 februari, 2025
Senast ändrat:
17 februari, 2025

1
Bananblondie med chokladganache är en god och söt kaka som görs med mogna bananer. Den är mjuk och lite seg i konsistensen samt toppas med en krämig chokladganache.
Bananblondie passar bra både som ett sött mellanmål eller en dessert till veckan och helgen.
Den är perfekt om du har några övermogna bananer som du vill använda. Kakan är både snabb och enkel att baka!
Fler goda blondies:

Total tid: 40 minuter
Servings: 8 -10 bitar
Ingredienser
Blondie:
- 110 g smör
- 1 ägg
- 150 g farin strö 2 dl
- 50 g strösocker 0,5 dl
- 2 bananer ju brunare desto bättre
- 125 g vetemjöl 2 dl
- 50 g mörk choklad
- 50 g jordnötter grovhackade
Ganache:
- 70 g mörk choklad
- 35 g grädde
- Flingsalt
Instruktioner
Blondie:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret på medelvärme i en kastrull. Vispa konstant och fortsätt värm det tills det bryns. Ställ åt sidan och låt svalna.
- Mosa bananerna och vänd ner.
- Tillsätt sedan mjöl och tillsist choklad och jordnötter.
- Häll smeten i en form som är ca 20×20 cm klädd med bakplåtspapper.
- Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter. Låt sedan kakan svalna helt.
per -10 bitar
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!