Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Bananblondie med chokladganache

Inga röster än
Skapat: 18 februari, 2025
Senast ändrat: 17 februari, 2025
Bananblondie med chokladganache

Bananblondie med chokladganache är en god och söt kaka som görs med mogna bananer. Den är mjuk och lite seg i konsistensen samt toppas med en krämig chokladganache.

Bananblondie passar bra både som ett sött mellanmål eller en dessert till veckan och helgen.

Den är perfekt om du har några övermogna bananer som du vill använda. Kakan är både snabb och enkel att baka!

Fler goda blondies:

Bananblondie med chokladganache | Receptskatt
Bananblondie med chokladganache 6
Total tid: 40 minuter
Servings: 8 -10 bitar

Ingredienser

Blondie:

Ganache:

Instruktioner

Blondie:

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Smält smöret på medelvärme i en kastrull. Vispa konstant och fortsätt värm det tills det bryns. Ställ åt sidan och låt svalna.
  • Vispa ihop ägg och socker. Tillsätt smör.
  • Mosa bananerna och vänd ner.
  • Tillsätt sedan mjöl och tillsist choklad och jordnötter.
  • Häll smeten i en form som är ca 20×20 cm klädd med bakplåtspapper.
  • Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter. Låt sedan kakan svalna helt.

Ganache:

  • Hacka chokladen och lägg i en bunke.
  • Koka upp grädde och häll sedan grädden över chokladen. Rör om till en blank ganache. Låt svalna något.
  • Bred ganachen över kakan och strö över lite flingsalt.
per -10 bitar
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg