Go Back
+ servings
Bananblondie med chokladganache och havssalt på toppen, skuren i bitar.
Print
Inga röster än

Bananblondie med chokladganache

En kladdig blondie smaksatt med banan, choklad och jordnötter. Det hela toppas med en len chokladganache och lite flingsalt!
Active Time20 minuter
Total tid40 minuter
Måltid: Bakelser, Bakning, Bakverk & kakor, Brownie, Choklad, Dessert, Efterrätt, Efterrätter, Efterrätter/desserter, Fika, mjuk kaka¨, mjuka kakor, Sötsaker
Kök: Skandinaviskt
Keyword: blondie, blondies, mjuk kaka
Yield: 8 -10 bitar

Materials

Blondie:

  • 110 g smör
  • 1 ägg
  • 150 g farin strö 2 dl
  • 50 g strösocker 0,5 dl
  • 2 bananer ju brunare desto bättre
  • 125 g vetemjöl 2 dl
  • 50 g mörk choklad
  • 50 g jordnötter grovhackade

Ganache:

  • 70 g mörk choklad
  • 35 g grädde
  • Flingsalt

Instruktioner

Blondie:

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Smält smöret på medelvärme i en kastrull. Vispa konstant och fortsätt värm det tills det bryns. Ställ åt sidan och låt svalna.
  • Vispa ihop ägg och socker. Tillsätt smör.
  • Mosa bananerna och vänd ner.
  • Tillsätt sedan mjöl och tillsist choklad och jordnötter.
  • Häll smeten i en form som är ca 20x20 cm klädd med bakplåtspapper.
  • Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter. Låt sedan kakan svalna helt.

Ganache:

  • Hacka chokladen och lägg i en bunke.
  • Koka upp grädde och häll sedan grädden över chokladen. Rör om till en blank ganache. Låt svalna något.
  • Bred ganachen över kakan och strö över lite flingsalt.