Kanelbullegrottor
Skapat:
19 februari, 2025
Senast ändrat:
18 februari, 2025

1
Kanelbullegrottor är småkakor som smakar som kanelbullar, men de är enklare att göra.
Kanelbullegrottor är små, runda kakor med en mjuk mitt. Man rullar degen till bollar och trycker ner ett litet hål i mitten, som fylls med smör, kanel och socker. När de bakas får de en härlig kaneldoft och smak.
Kanelbullegrottor är perfekta för både fest och vardag, och det går bra att baka med barn eftersom det är lätt och roligt att forma bollar och trycka i mitten.
Fler goda grottor:


Total tid: 30 minuter
Servings: 18
Ingredienser
- 150 gram smör rumsvarmt
- 4 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- ½ dl strösocker
- pärlsocker till topping
Fyllning:
- 50 gram smör rumsvarmt
- ½ msk kanel
- 2 tsk strösocker
- ¼ dl mjölk
Instruktioner
- Sätt ungen på 200 grader varmluft.
- Mät upp alla ingredienser i en bunke och knåda till en deg. Om degen inte går ihop och blir smulig så tillsätt lite vatten.
- Forma degen till 18 lika stora bollar (25 g styck). Lägg bollarna på en plåt och gör en fördjupning med din tumme i varje. Ställ plåten åt sidan.
Fyllningen:
- Blanda ihop ingredienserna till fyllningen med en gaffel.
- Klicka fyllningen i fördjupningen på grottorna. Toppa med lite pärlsocker.
- Grädda i 10-12 minuter.
- Ta ut låt svalna! Sen är det bara att njuta.
- Förvaras i en lufttät burk.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!