Kanelbullegrottor
Tänk dig kombinationen mellan hallongrotta och kanelbulle! Perfekta lilla musmsbiten till nästa fika!
Förberedelser15 minuter minuter
Active Time10 minuter minuter
Total tid30 minuter minuter
Måltid: Bakning, Fika
Kök: Skandinaviskt
Keyword: fika, fikadags, gofika, kanelbullar, kanelbulle, sommarfika, svensk fika, svenskt fika, swedish fika
Yield: 18
- 150 gram smör rumsvarmt
- 4 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- ½ dl strösocker
- pärlsocker till topping
Fyllning:
- 50 gram smör rumsvarmt
- ½ msk kanel
- 2 tsk strösocker
- ¼ dl mjölk
Sätt ungen på 200 grader varmluft.
Mät upp alla ingredienser i en bunke och knåda till en deg. Om degen inte går ihop och blir smulig så tillsätt lite vatten.
Forma degen till 18 lika stora bollar (25 g styck). Lägg bollarna på en plåt och gör en fördjupning med din tumme i varje. Ställ plåten åt sidan.
Fyllningen:
Blanda ihop ingredienserna till fyllningen med en gaffel.
Klicka fyllningen i fördjupningen på grottorna. Toppa med lite pärlsocker.
Grädda i 10-12 minuter.
Ta ut låt svalna! Sen är det bara att njuta.
Förvaras i en lufttät burk.