Go Back
+ servings
Kanelbullar med fyllning och pärlsocker på en träskärbräda.
Print
Inga röster än

Kanelbullegrottor

Tänk dig kombinationen mellan hallongrotta och kanelbulle! Perfekta lilla musmsbiten till nästa fika!
Förberedelser15 minuter
Active Time10 minuter
Total tid30 minuter
Måltid: Bakning, Fika
Kök: Skandinaviskt
Keyword: fika, fikadags, gofika, kanelbullar, kanelbulle, sommarfika, svensk fika, svenskt fika, swedish fika
Yield: 18

Materials

  • 150 gram smör rumsvarmt
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ½ dl strösocker
  • pärlsocker till topping

Fyllning:

  • 50 gram smör rumsvarmt
  • ½ msk kanel
  • 2 tsk strösocker
  • ¼ dl mjölk

Instruktioner

  • Sätt ungen på 200 grader varmluft.
  • Mät upp alla ingredienser i en bunke och knåda till en deg. Om degen inte går ihop och blir smulig så tillsätt lite vatten.
  • Forma degen till 18 lika stora bollar (25 g styck). Lägg bollarna på en plåt och gör en fördjupning med din tumme i varje. Ställ plåten åt sidan.

Fyllningen:

  • Blanda ihop ingredienserna till fyllningen med en gaffel.
  • Klicka fyllningen i fördjupningen på grottorna. Toppa med lite pärlsocker.
  • Grädda i 10-12 minuter.
  • Ta ut låt svalna! Sen är det bara att njuta.
  • Förvaras i en lufttät burk.