Ryttarkakscookies

Ryttarkakscookies är en riktigt enkel och god småkaka som passar hela familjen. De är perfekta när du vill ha något snabbt att baka och de kräver inte många ingredienser.
Cookisen blir mjuka och lite sega i mitten, samtidigt som de får en fin, lätt krispig yta med kokos. Det bästa är att de inte tar lång tid att göra, så de passar bra när du har ont om tid men ändå vill njuta av något hembakat.
Det är en rolig aktivitet att bakaryttarkakscookies tillsammans med barnen och de älskar att hjälpa till med att forma kakorna.
Ryttarkakscookies är dessutom väldigt mångsidiga – du kan enkelt anpassa dem med olika smaksättningar, som chokladbitar, nötter eller torkad frukt om du vill. De passar bra både till fika, som en snabb energiboost eller som gott mellanmål.
Med den här enkla småkakan kan hela familjen njuta av något sött utan att det tar för lång tid att göra!


Ingredienser
- 150 gram smör rumsvarmt
- ½ dl strösocker
- 1 ½ dl farinsocker
- 1 ägg
- 2 tsk bakpulver
- 3 dl vetemjöl
- ½ dl kakao
Kokostäcke:
- 50 g smör
- 1 ½ dl strösocker
- 1 dl grädde
- 1 dl sirap
- 2 ½ kokos
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
- Vispa ihop smör, strösocker, farinsocker och ägg i en bunke.
- Tillsätt resterande ingredienser och vispa till en deg.
- Forma degen till bollar och lägg på en plåt.
- Grädda i 10 minuter.
Fler goda cookies!


