Glutenfria cookies

Glutenfria cookies med mängder av chokladbitar är alltid en favorit. Dessa småkakor är både glutenfria, äggfria och mjölkfria (veganska om du väljer växtbaserade alternativ), vilket gör att alla kan njuta av dem, oavsett kostbehov eller allergier.
Cookiesen är enkla att baka och blir riktigt goda med en perfekt blandning av sega och knapriga bitar.
Cookiesen är snabba att göra och passar till alla – familj, vänner eller som en liten godbit när du är sugen på något sött.
Eftersom de är både glutenfria och veganska, kan alla känna sig delaktiga i bakandet och njuta av resultatet utan att oroa sig för några ingredienser de inte tål. Perfekta för fika, mellanmål eller när du bara vill ha något gott!



Ingredienser
- 220 gram mjölkfritt margarin eller smör
- 2,75 dl socker eller sockerersättning
- 0,5 tsk salt
- 0,75 dl växtbaserad mjölk eller vanlig
- 1,5 tsk bakpulver
- 350 g Annas basmix
- 220 g chokladknappar mjölkfria eller vanliga
Instruktioner
- Tillsätt mjölken och vispa på hög hastighet tills det precis går ihop.
- Blanda i mjölmixen blandat med bakpulver med en slickepott.
- Vänd även ner ca 150 gram av chokladknapparna.
- Forma ca 42 bollar och lägg på ett fat i kylen i minst 30 minuter.
- Ta ut bollarna och lägg dem glest på plåtar med bakplåtspapper.
- Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter på 200 grader.
- Strö resterande choklad över kakorna medan de är varma. Låt sedan kakorna svalna helt på plåtarna.
Fler goda glutenfria kakor!


