Go Back
+ servings
Tre chokladchipkakor med mörka chokladbitar på en ljus tallrik.
Print
Inga röster än

Glutenfria cookies

Total tid20 minuter
Måltid: cookies, Fika, Småkakor, Sötsaker
Kök: Skandinaviskt
Keyword: cookie, cookies, fika, fikadags, glutenfritt, gofika, småkaka, småkakor, vegansk, veganska bakverk
Yield: 42

Materials

  • 220 gram mjölkfritt margarin eller smör
  • 2,75 dl socker eller sockerersättning
  • 0,5 tsk salt
  • 0,75 dl växtbaserad mjölk eller vanlig
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 350 g Annas basmix
  • 220 g chokladknappar mjölkfria eller vanliga

Instruktioner

  • Vispa matfett, socker och salt till en fluffig smet.
  • Tillsätt mjölken och vispa på hög hastighet tills det precis går ihop.
  • Blanda i mjölmixen blandat med bakpulver med en slickepott.
  • Vänd även ner ca 150 gram av chokladknapparna.
  • Forma ca 42 bollar och lägg på ett fat i kylen i minst 30 minuter.
  • Ta ut bollarna och lägg dem glest på plåtar med bakplåtspapper.
  • Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter på 200 grader.
  • Strö resterande choklad över kakorna medan de är varma. Låt sedan kakorna svalna helt på plåtarna.