Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Inga röster än
Glutenfria cookies
Total tid
20
minuter
minuter
Måltid:
cookies, Fika, Småkakor, Sötsaker
Kök:
Skandinaviskt
Keyword:
cookie, cookies, fika, fikadags, glutenfritt, gofika, småkaka, småkakor, vegansk, veganska bakverk
Yield:
42
Materials
220
gram
mjölkfritt margarin
eller smör
2,75
dl
socker
eller sockerersättning
0,5
tsk
salt
0,75
dl
växtbaserad mjölk
eller vanlig
1,5
tsk
bakpulver
350
g
Annas basmix
220
g
chokladknappar
mjölkfria eller vanliga
Instruktioner
Vispa matfett, socker och salt till en fluffig smet.
Tillsätt mjölken och vispa på hög hastighet tills det precis går ihop.
Blanda i mjölmixen blandat med bakpulver med en slickepott.
Vänd även ner ca 150 gram av chokladknapparna.
Forma ca 42 bollar och lägg på ett fat i kylen i minst 30 minuter.
Ta ut bollarna och lägg dem glest på plåtar med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter på 200 grader.
Strö resterande choklad över kakorna medan de är varma. Låt sedan kakorna svalna helt på plåtarna.