Glutenfri kanelbullekladdkaka
Skapat:
3 mars, 2025
Senast ändrat:
3 mars, 2025

0
Innehåll
Glutenfri kanelbullekladdkaka är en mjuk och kladdig kaka med en smak av kanelbulle.
Kladdkakan har en fyllning av kanel, precis som i en kanelbulle, och är perfekt för alla som inte kan äta gluten eller ägg. Receptet är enkelt och du kan även göra den mjölkfri och sockerfri om du vill. För att göra kakan helt anpassad till speciella kostbehov kan du använda mjölkfritt margarin, sockerfri sötning och sockerfri mandelmassa. Den blir både god och kladdig, som en härlig kanelbulle i kakform!



Total tid: 30 minuter
Servings: 16
Ingredienser
- 275 g mjölkfritt margarin eller smör
- 300 g grovriven mandelmassa sockefri eller vanlig
- 1,75 dl vatten
- 3,75 dl socker eller sockerersättning
- 350 g Annas basmix
Fyllning:
- 50 g smält mjölkfritt margarin eller smör
- 4 msk socker eller sockerersättning
- 4 msk kanel
Instruktioner
- Smält matfettet i en kastrull. Stäng av värmen och blanda i resten av ingredienserna till en jämn smet. Är mandelmassan grov så mixa den med vattnet i en blender först.
- Fördela smeten i två smorda och bröade formar som är ca 20 cm i diameter.
- Rör ihop fyllningen och ringla den över kladdkakorna.
- Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 20-25 minuter.
- Låt dem svalna helt innan servering.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!
Fler glutenfria kladdkakor!


