Go Back
+ servings
En skiva av kanelbullekladdkaka med ljus kladdkaka och chokladfyllning på en tallrik.
Print
Inga röster än

Glutenfri kanelbullekladdkaka

Total tid30 minuter
Måltid: Fika, Kladdkaka
Kök: Skandinaviskt
Keyword: kanelbulle, kanelbullens dag, kanelbullerecept, kladdkaka, kladdkakor, ljus kladdkaka, variant av kanelbulle
Yield: 16

Materials

  • 275 g mjölkfritt margarin eller smör
  • 300 g grovriven mandelmassa sockefri eller vanlig
  • 1,75 dl vatten
  • 3,75 dl socker eller sockerersättning
  • 350 g Annas basmix

Fyllning:

  • 50 g smält mjölkfritt margarin eller smör
  • 4 msk socker eller sockerersättning
  • 4 msk kanel

Instruktioner

  • Smält matfettet i en kastrull. Stäng av värmen och blanda i resten av ingredienserna till en jämn smet. Är mandelmassan grov så mixa den med vattnet i en blender först.
  • Fördela smeten i två smorda och bröade formar som är ca 20 cm i diameter.
  • Rör ihop fyllningen och ringla den över kladdkakorna.
  • Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 20-25 minuter.
  • Låt dem svalna helt innan servering.