Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Solbullar med rabarber

Inga röster än
Skapat: 5 mars, 2025
Senast ändrat: 4 mars, 2025
Solbullar med rabarber

Solbullar med rabarber är mjuka, fluffiga solbullar med hemkokt vaniljkräm och rabarberkompott smaksatt med hallon. Detta vill jag lova blir himmelskt gott!

Förbered gärna vaniljkräm och kompott dagen innan du ska baka bullarna.

📷 Erika Westerlund Strömmer

Total tid: 2 timmar
Servings: 15

Ingredienser

Vaniljkräm:

Rabarberkompott med hallon:

  • 150 gr rabarber
  • 50 gr hallon
  • ca. 0,5 dl syltsocker

Fördeg:

Vetedeg:

Topping:

Instruktioner

Vaniljkräm:

  • Blanda äggulor, socker och majsstärkelse i en bunke.
  • Koka upp mjölken och häll den över äggblandningen under vispning.
  • Häll sedan tillbaka allt i kastrullen och sjud på medelvärme under konstant omrörning tills krämen tjocknar.
  • Ta av från plattan och tillsätt smör och vanilj.
  • Häll krämen i en bunke, lägg över plastfolie och ställ i kylen tills den svalnat.

Rabarberkompott med hallon:

  • Koka ihop allt tills rabarbern är mjuk.
  • Rör/mixa till en slät kompott. Låt sedan kallna.

Fördeg:

  • Värm mjölken till fingervarmt och häll den i bunken till din bakmaskin.
  • Tillsätt jästen och rör runt tills jästen lösts upp.
  • Tillsätt mjölet och kör maskinen på mellanfart tills fördegen gått ihop till en deg, låt vila i ca 15 minuter.

Vetedeg:

  • Blanda i resterande ingredienser och kör först någon minut på låg hastighet. Öka sedan hastigheten tills degen blivit glansig och känns elastisk.
  • Dela degen i bitar som väger ca 55-60 gram.
  • Rundriv/rulla bullarna med händerna och lägg dem på plåt med bakplåtspapper.
  • Låt jäsa under duk till dubbel storlek i ca 1,5-2,5 timmar beroende på hur varmt det är i rummet.
  • Gör sedan en fördjupning i mitten av varje bulle och fyll med kompott och vaniljkräm.
  • Grädda mitt i ugnen på 190 grader varmluft i ca 8-10 minuter tills bullarna har fått en fin gyllenbrun färg.
  • Låt svalna en stund.

Topping:

  • Smält smöret.
  • Häll socker i en djupare tallrik.
  • Pensla bullarna med smöret och doppa dem sedan i sockret.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Fler goda recept med rabarber!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg