Mazarinsemlor
Skapat:
7 mars, 2025
Senast ändrat:
7 mars, 2025

0
Mazarinsemlor är en blandning av en mazarin och en semla. Det är en bakelse där man har tagit det bästa från båda världarna. Mazarin är en liten tårtbit med mandelfyllning och ett tunt lager glasyr, medan semlan är en vetebulle fylld med mandelmassa och grädde.
Mazarinsemlan är alltså en mazarin med en twist av semla. Det gör att den både smakar som en semla och en mazarin – en riktigt god kombination! Många tycker att det är en succé eftersom den blandar två populära bakverk på ett nytt sätt.

Total tid: 1 timme
Servings: 20
Ingredienser
Mazarinbotten:
- 100 g smör
- 3 dl vetemjöl
- ½ dl socker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 tsk kardemumma
- 1 ägg
Fyllning:
- 200 g mandelmassa
- 100 g smör
- 1 msk nymalen kardemumma
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 ägg
Garnering:
- mandelmassa
- vispad grädde
- rostad mandel
- florsocker
Instruktioner
Mazarinbotten:
- Pensla mazarinformarna.
- Blanda snabbt ihop alla ingredienser till en deg.
- Tryck ut degen i formarna och ställ in i kylen i 1 timme.
Fyllning:
- Mixa ihop smör, mandelmassa, kardemumma och vaniljsocker
- Tillsätt ett ägg i taget och rör ihop till en jämn smet.
- Fördela fyllningen i formarna och grädda i ugnen i ca 15–20 minuter på 200 grader.
Garnering:
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!
Fler goda semmelrecept!


