Go Back
+ servings
Mazarinsemlor med grädde och mandel på en tallrik.
Print
Inga röster än

Mazarinsemlor

Mazarin + semla = magiskt gott! Krämigt, gott och helt oemotståndligt! Det här receptet måste du prova – perfekt för alla semmelälskare!
Förberedelser30 minuter
Active Time20 minuter
Total tid1 timme
Måltid: Fika, Semmelbakverk
Kök: Skandinaviskt
Keyword: fika, fikadags, gofika, mazarin, semlor, Semmelbakverk, semmelversioner, småkaka
Yield: 20

Materials

Mazarinbotten:

  • 100 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • ½ dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 ägg

Fyllning:

  • 200 g mandelmassa
  • 100 g smör
  • 1 msk nymalen kardemumma
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg

Garnering:

  • mandelmassa
  • vispad grädde
  • rostad mandel
  • florsocker

Instruktioner

Mazarinbotten:

  • Pensla mazarinformarna.
  • Blanda snabbt ihop alla ingredienser till en deg.
  • Tryck ut degen i formarna och ställ in i kylen i 1 timme.

Fyllning:

  • Mixa ihop smör, mandelmassa, kardemumma och vaniljsocker
  • Tillsätt ett ägg i taget och rör ihop till en jämn smet.
  • Fördela fyllningen i formarna och grädda i ugnen i ca 15–20 minuter på 200 grader.

Garnering:

  • Toppa med färdig mandelmassa, vispad grädde och rostad mandel. Sikta över florsocker.