Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Kladdkaka med cornflakestäcke

Inga röster än
Skapat: 22 mars, 2025
Senast ändrat: 22 mars, 2025
Kladdkaka med cornflakestäcke

Kladdkaka med cornflakestäcke – en ljuvlig twist på en klassiker

Om du älskar kladdkaka men vill ha något extra, då måste du testa denna kladdkaka med knäckigt cornflakestäcke! Kombinationen av seg, chokladig kladdkaka och ett krispigt, karamelliserat täcke av cornflakes gör denna kaka till en riktig smakupplevelse.

Krispigt och knäckigt täcke

Det som gör denna kladdkaka unik är det smöriga och knäckiga cornflakestäcket, som kokas ihop med socker, grädde och sirap för att skapa en karamelligt krispig yta. När det sedan toppas med en nypa flingsalt, får man en perfekt balans mellan sötma och sälta – en riktig dröm för alla chokladälskare!

Tips & variationer

Vill du ha mer chokladsmak? – Tillsätt lite smält mörk choklad i smeten.
Byt ut cornflakesen – Testa med rice krispies eller hackade nötter för en annan textur.
Vill du ha en extra kladdig botten? – Grädda kladdkakan kortare tid så att den blir riktigt kladdig.
Serveringstips – Njut av kakan som den är eller servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.

Denna kladdkaka med cornflakestäcke är den perfekta kombinationen av seg, chokladig och krispig – en kaka du inte vill missa!

Flera andra recept på kladdkaka du kan testa att baka

Okej! Kladdkaka kan man inte få för många varianter av och här på Receptskatt så älskar vi kladdkaka av alla dess slag. Här har du några förslag:

Total tid: 30 minuter
Servings: 10 bitar

Utrustning

  • Springform 24 cm

Ingredienser

Kladdkaka:

Cornflakestäcke:

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Smält smöret.
  • Vispa ihop ägg och socker.
  • Blanda de torra ingredienserna i en skål och vänd sen ner det i äggsmeten.
  • Häll i det smälta smöret och blanda försiktigt till en jämn smet. Häll smeten i en smörad form och grädda i ugnen i ca 12-15 min. Ta ut och låt svalna.
  • Gör cornflakestäcket genom att koka ihop socker, grädde och sirap och låt småkoka under omrörning i ca 5 minuter. Ta bort från plattan och tillsätt cornflakesen.
  • Bred massan över kladdkakan och stör över lite flingsalt. Låt svalna i kylskåp.
per bitar
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg