Keyword: fika, gott med choklad, variant på kladdkaka
Yield: 10bitar
Equipment
Springform 24 cm
Materials
Kladdkaka:
100gsmör
2stägg
2dlsocker
2mskkakao
1,5dlvetemjöl
1tskvaniljsocker
1nypasalt
Cornflakestäcke:
1dlsocker
1dlgrädde
1dlsirap
4dlcornflakes
Flingsalt
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret.
Vispa ihop ägg och socker.
Blanda de torra ingredienserna i en skål och vänd sen ner det i äggsmeten.
Häll i det smälta smöret och blanda försiktigt till en jämn smet. Häll smeten i en smörad form och grädda i ugnen i ca 12-15 min. Ta ut och låt svalna.
Gör cornflakestäcket genom att koka ihop socker, grädde och sirap och låt småkoka under omrörning i ca 5 minuter. Ta bort från plattan och tillsätt cornflakesen.
Bred massan över kladdkakan och stör över lite flingsalt. Låt svalna i kylskåp.