Go Back
+ servings
En bit kladdkaka med cornflakes-topping på en vit tallrik med blå dekorationer.
Print
Inga röster än

Kladdkaka med cornflakestäcke

Total tid30 minuter
Måltid: Bakning, Choklad, Dessert, Efterrätt, Efterrätter/desserter
Kök: Skandinaviskt
Keyword: fika, gott med choklad, variant på kladdkaka
Yield: 10 bitar

Equipment

  • Springform 24 cm

Materials

Kladdkaka:

  • 100 g smör
  • 2 st ägg
  • 2 dl socker
  • 2 msk kakao
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 nypa salt

Cornflakestäcke:

  • 1 dl socker
  • 1 dl grädde
  • 1 dl sirap
  • 4 dl cornflakes
  • Flingsalt

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Smält smöret.
  • Vispa ihop ägg och socker.
  • Blanda de torra ingredienserna i en skål och vänd sen ner det i äggsmeten.
  • Häll i det smälta smöret och blanda försiktigt till en jämn smet. Häll smeten i en smörad form och grädda i ugnen i ca 12-15 min. Ta ut och låt svalna.
  • Gör cornflakestäcket genom att koka ihop socker, grädde och sirap och låt småkoka under omrörning i ca 5 minuter. Ta bort från plattan och tillsätt cornflakesen.
  • Bred massan över kladdkakan och stör över lite flingsalt. Låt svalna i kylskåp.