Prinsesskladdkaka

Prinsesskladdkaka – en drömmig fusion av kladdkaka och prinsesstårta
Vill du baka något unikt och riktigt gott? Prinsesskladdkaka kombinerar det bästa av två klassiker – den kladdiga botten från en kladdkaka och de ljuvliga smakerna från en prinsesstårta. Perfekt för både fika och fest!
En kladdkaka utan choklad – med smak av prinsesstårta
Denna prinsesskladdkaka har en len och kladdig botten med smak av vanilj, toppad med ett lager sylt och fluffig vispgrädde. Kakan täcks sedan med ett vackert grönt lager av marsipan, precis som en klassisk prinsesstårta.
Perfekt till födelsedagar och fika
Kladdkakan är enkel att baka och passar perfekt när du vill bjuda på något festligt men lättbakat. Dessutom är den ett roligt alternativ till den traditionella prinsesstårtan.
Tips för att lyckas med prinsesskladdkakan
- Grädda inte kakan för länge – den ska vara härligt kladdig i mitten.
- Använd en god hallonsylt för den klassiska prinsesstårtesmaken.
- Kavla ut marsipanen tunt för en jämn och fin täckning.
Baka en prinsesskladdkaka och njut av en himmelsk kombination av kladdkaka, vanilj, hallonsylt och marsipan!
Fler goda kladdkakor
Här kommer ytterligare 3 goda kladdkakor som vi tror du kommer att älska!



Ingredienser
Kladdkaka:
- 150 g smör
- 2 dl socker
- 2 tsk vaniljsocker eller ca 3 krm vaniljpulver
- 2 dl vetemjöl
- 1 nypa salt
- 2 ägg
Fyllning:
- 1 – 2 dl hallonsylt det är en smaksak hur mycket man vill ha
- 3 dl grädde
Topping:
- marsipanlock
Instruktioner
Kladdkaka:
- Smält smöret och rör ner sockret.
- Tillsätt resterande torra ingredienserna och rör om.
- Knäck i äggen och rör om noga så du får en jämn och fin smet.
- Klä botten av en springform (ca. 23 cm i diameter) med bakplåtspapper och smörj kanterna.
- Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter på 175 grader. Låt svalna helt.
Fyllning:
- Bred hallonsylten på kakan.
- Vispa sedan grädden och bre ut även detta över kakan.
Topping:
- Lägg på marsipanlocket jämnt och fint.