Go Back
+ servings
Prinsesskladdkaka med grön marsipan och en ros på toppen, skuren i en bit.
Print
Inga röster än

Prinsesskladdkaka

En kladdig touch på en riktig klassiker!
Förberedelser10 minuter
Active Time30 minuter
Total tid40 minuter
Måltid: Bakelser, Bakning, Bakverk & kakor, Fika
Kök: Skandinaviskt
Keyword: kladdkaka, kladdkakor, ljus kladdkaka, prinsess, prinsesstårta, variant på kladdkaka
Yield: 8

Materials

Kladdkaka:

  • 150 g smör
  • 2 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker eller ca 3 krm vaniljpulver
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 nypa salt
  • 2 ägg

Fyllning:

  • 1 - 2 dl hallonsylt det är en smaksak hur mycket man vill ha
  • 3 dl grädde

Topping:

  • marsipanlock

Instruktioner

Kladdkaka:

  • Smält smöret och rör ner sockret.
  • Tillsätt resterande torra ingredienserna och rör om.
  • Knäck i äggen och rör om noga så du får en jämn och fin smet.
  • Klä botten av en springform (ca. 23 cm i diameter) med bakplåtspapper och smörj kanterna.
  • Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter på 175 grader. Låt svalna helt.

Fyllning:

  • Bred hallonsylten på kakan.
  • Vispa sedan grädden och bre ut även detta över kakan.

Topping:

  • Lägg på marsipanlocket jämnt och fint.