Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Dammsugarkladdkaka

Inga röster än
Skapat: 3 april, 2025
Senast ändrat: 3 april, 2025
Dammsugarkladdkaka

Dammsugarkladdkaka – två favoriter i en magisk kombination

Tänk dig en kladdig chokladkaka omsluten av ett lager smakrik dammsugarsmet, toppad med len marsipan och mörk choklad – en drömkaka för alla gottegrisar! Dammsugarkladdkakan är en perfekt mix av två älskade klassiker: den intensiva chokladsmaken från kladdkakan och den karaktäristiska arrakssmaken från dammsugaren.

En kaka med flera lager av njutning

Den här lyxiga kakan har flera lager av smak och textur. Kladdkakan är mjuk och fyllig, medan dammsugarsmeten ger en härligt krämig och smakrik kontrast. Marsipanen på toppen rundar av sötman och chokladen ger ett fint krisp.

Dammsugarkladdkaka | Receptskatt
Dammsugarkladdkaka 12

Perfekt till fest och fika

Dammsugarkladdkakan är lika imponerande som den är god. Den passar perfekt till födelsedagar, fika eller som en överraskning till någon som älskar både kladdkaka och dammsugare. Servera den gärna med en klick vispgrädde eller en kula vaniljglass för en ännu lyxigare upplevelse!

Tips & variationer

Vill du ha en extra intensiv chokladsmak? Blanda i lite hackad mörk choklad i smeten för kladdkakan.
Testa att göra portionsbitar! Skär kakan i små bitar och doppa kanterna i choklad för en elegant touch.
Gör den glutenfri! Använd glutenfritt mjöl och glutenfria sockerkakssmulor.
Variera smaken! Byt ut arraksaromen mot punsch eller rom för en annan karaktär.

En kaka som kombinerar det bästa av kladdig choklad och klassisk konditorismak – detta är en riktig vinnare!

Andra goda kladdkakerecept

Är du inte direkt ett stort fan av dammsugare men älskar kladdkaka? Då ska du inte deppa ihop. Hos oss finns det massor av kladdkakerecept du kan spana in. Här ser du några förslag.

Servings: 10 portioner
Calories: 905kcal

Ingredienser

Kladdkaka:

Dammsugarsmet:

Dekoration:

Instruktioner

  • Börja med smeten till dammsugarna. Blanda alla ingredienserna i en bunke och vispa/knåda ihop till en smet. Låt smeten vila i kylskåpet medan du gör kladdkakan.
  • Smält smöret. Blanda ner sockret och rör om.
  • Tillsätt resterande torra ingredienser och rör om. Knäck ner äggen och rör om noga så du har en jämn och fin smet.
  • Klä botten av en springform (ca. 23 cm) med bakplåtspapper och smörj kanterna. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen 25 – 30 minuter på 175 grader. Låt svalna helt.
  • Ta ut dammsugarsmeten från kylskåpet och klä in kladdkakan i smeten, försök att få det så jämnt som möjligt. Lättast är om du trycker ut smeten lite i handflatan först.
  • När kladdkakan är helt inklädd i smet, lägg på marsipanlocket och klä in kakan i detta också.
  • Smält chokladen på ett vattenbad. Låt svalna något innan du häller chokladen på kanterna, överskottet kan du sedan ringla över kakan.

Näringsinnehåll

Kalorier: 905kcal | Carbohydrates: 138g | Protein: 13g | Fat: 38g | Mättat fett: 23g | Fleromättat fett: 2g | Enkelomättat fett: 11g | Transfett: 1g | Kolesterol: 202mg | Natrium: 669mg | Kalium: 425mg | Fiber: 8g | Socker: 90g | Vitamin A: 1066IU | Kalcium: 92mg | Järn: 7mg
per portion
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg