Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Kindercookies

Inga röster än
Skapat: 12 april, 2025
Senast ändrat: 12 april, 2025
Kindercookies

Kindercookies – Smaskens i varje tugga

Sega, mjuka och fyllda med len mjölkchoklad – de här kindercookiesen är rena drömmen för alla chokladälskare. Med både hackad kinder maxi i degen och extra bitar på toppen får du dubbelt upp av det goda.

De gräddas snabbt i hög temperatur vilket ger en lätt krispig yta och mjuk kärna. Perfekta att baka när du vill imponera utan krångel – och garanterat en hit både bland barn och vuxna.

Tips & variationer

✅ Dra bort kakorna från plåten direkt för att bevara segheten
✅ Toppa med extra kinderbitar medan kakorna fortfarande är varma
✅ Vill du ha dem lite större? Gör färre bollar och justera gräddningstiden något

Fler goda cookies

Här tipsar vi om ytterligare tre goda cookiesrecept!

Total tid: 30 minuter
Servings: 18 -20 cookies

Ingredienser

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 225 grader.
  • Smält smöret och låt det svalna en stund.
  • Rör ihop strösocker, farinsocker, vaniljsocker och ägg i en bunke.
  • Blanda sedan ihop mjöl med bakpulver, salt och hackad choklad i en annan bunke.
  • Rör ner de torra ingredienserna i smeten tillsammans med det smälta smöret till en jämn smet.
  • Forma smeten till ca. 20 stycken bollar och lägg ut glest på en plåt med bakplåtspapper. Jag gräddade 9 cookies åt gången.
  • Grädda i mitten av ugnen 5-7 minuter.
  • Dra sedan direkt bort cookiesen från plåten så att de håller sig mjuka och sega. Dem blir mycket hårdare om de svalnar på en het plåt.
per -20 cookies
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!