3 smarta recept med keso

3 smarta grejer jag gör med keso – när jag vill ha något snabbt, mättande och enkelt
Keso är verkligen min räddare i nöden. Det står nästan alltid en burk i kylen, och jag har några favoriter jag ständigt återkommer till. De kräver typ noll förberedelse, går att variera i oändlighet och funkar lika bra till frukost som till lunch eller kvällsmål.
Jag gör frallor som blir mjuka inuti och lite krispiga på ytan, wraps som ersätter tortillabröd och blir helt perfekta att fylla med precis vad jag har hemma och så de där små plättarna som är lite sötare, lite helgiga, men fortfarande så enkla.
Det bästa är att alla tre bara kräver några ingredienser, ofta sånt som redan finns i skafferiet.
Tips & variationer
✅ Blanda i örter eller ost i frallorna för extra smak
✅ Wrapen håller sig superbra i kylen, perfekt till matlåda eller picknick
✅ Plättarna blir supergoda med vaniljkeso och lite kokos i smeten
✅ Frallorna går att frysa, bara att ta fram och rosta
✅ Testa wrapen med pesto, mozzarella och soltorkade tomater, det är magiskt!
Fler goda frukostrecept
Här kommer ytterligare tre recept som kan förgylla din morgon!



Ingredienser
Instruktioner
Kesofrallor:
- Blanda allt till en smet.
- Forma smeten till frallor och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
- Toppa frallorna med olika fröer.
- Grädda i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter eller tills de är gyllenbruna.
Kesowrap:
- Mixa alla ingredienserna.
- Häll ut smeten i en ugnsform klädd med bakplåtspapper, smeten ska bli som en rektangel.
- Grädda i ugnen på 175 grader varmluft i ca 20 minuter.
- Låt sedan svalna.
- Fyll wrapen med valfri fyllning. Jag hade pesto, kalkon, mozzarella och spenat.
- Rulla sedan ihop wrapen och dela den på mitten.
Kesoplättar:
- Blanda ingredienserna till en smet.
- Stek plättar av smeten i kokosolja tills de har fått fin färg.
- Servera plättarna med valfria tillbehör, t.ex. vaniljkvarg, blåbär, kiwi och banan.


