Go Back
+ servings
Keso-plättar och salladswraps med skivor av ost, grönsaker och tomater på en träskärbräda.
Print
Inga röster än

Baka med keso

Keso till frukost, lunch och mellanmål. Enkelt, gott och nyttigt.
Förberedelser15 minuter
Active Time20 minuter
Total tid35 minuter
Måltid: frallor, Frukost, Lättlagat, Lunch, mellanmål
Kök: Skandinaviskt
Keyword: enkel frukost, frukost, frukosttips, gott frukostbröd, nybakat till frukost
Yield: 2 -3

Materials

Kesofrallor:

  • 1 dl keso
  • 2 dl havregryn
  • 1 tsk bakpulver
  • salt
  • fröer valfri sort

Kesowrap:

  • 250 g keso
  • 2 ägg
  • salt och/eller oregano och basilika

Kesoplättar:

  • 2 dl vaniljkeso eller vanlig
  • 2 ägg
  • 1 dl havregryn
  • smaksättning t.ex. kokosflingor

Instruktioner

Kesofrallor:

  • Blanda allt till en smet.
  • Forma smeten till frallor och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
  • Toppa frallorna med olika fröer.
  • Grädda i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter eller tills de är gyllenbruna.

Kesowrap:

  • Mixa alla ingredienserna.
  • Häll ut smeten i en ugnsform klädd med bakplåtspapper, smeten ska bli som en rektangel.
  • Grädda i ugnen på 175 grader varmluft i ca 20 minuter.
  • Låt sedan svalna.
  • Fyll wrapen med valfri fyllning. Jag hade pesto, kalkon, mozzarella och spenat.
  • Rulla sedan ihop wrapen och dela den på mitten.

Kesoplättar:

  • Blanda ingredienserna till en smet.
  • Stek plättar av smeten i kokosolja tills de har fått fin färg.
  • Servera plättarna med valfria tillbehör, t.ex. vaniljkvarg, blåbär, kiwi och banan.