Baka med keso
Keso till frukost, lunch och mellanmål. Enkelt, gott och nyttigt.
Förberedelser15 minuter minuter
Active Time20 minuter minuter
Total tid35 minuter minuter
Måltid: frallor, Frukost, Lättlagat, Lunch, mellanmål
Kök: Skandinaviskt
Keyword: enkel frukost, frukost, frukosttips, gott frukostbröd, nybakat till frukost
Yield: 2 -3
Kesofrallor:
- 1 dl keso
- 2 dl havregryn
- 1 tsk bakpulver
- salt
- fröer valfri sort
Kesowrap:
- 250 g keso
- 2 ägg
- salt och/eller oregano och basilika
Kesoplättar:
- 2 dl vaniljkeso eller vanlig
- 2 ägg
- 1 dl havregryn
- smaksättning t.ex. kokosflingor
Kesofrallor:
Blanda allt till en smet.
Forma smeten till frallor och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
Toppa frallorna med olika fröer.
Grädda i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter eller tills de är gyllenbruna.
Kesowrap:
Mixa alla ingredienserna.
Häll ut smeten i en ugnsform klädd med bakplåtspapper, smeten ska bli som en rektangel.
Grädda i ugnen på 175 grader varmluft i ca 20 minuter.
Låt sedan svalna.
Fyll wrapen med valfri fyllning. Jag hade pesto, kalkon, mozzarella och spenat.
Rulla sedan ihop wrapen och dela den på mitten.
Kesoplättar:
Blanda ingredienserna till en smet.
Stek plättar av smeten i kokosolja tills de har fått fin färg.
Servera plättarna med valfria tillbehör, t.ex. vaniljkvarg, blåbär, kiwi och banan.